spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeEditorial in Washington Post: Statele Unite se vor prăbuși

Editorial in Washington Post: Statele Unite se vor prăbuși

-

Statele Unite se confruntă cu o perioadă de declin din care este puțin probabil să-și revină din cauza lipsei unei înțelegeri comune a problemei și a modalităților de a o rezolva, a declarat editorialistul de la Washington Post David Ignatius, citând un nou raport al grupului de reflecție RAND Corporation.

„Statele Unite s-ar putea să se apropie de un declin din care puține mari puteri și-au revenit vreodată. Ea nu are încă o înțelegere comună a problemei și a modului de a o rezolva”, scrie Ignatius.

- Advertisement -

El observă că competitivitatea SUA este amenințată atât pe plan intern, cât și pe plan internațional.

Autorul mai subliniază scăderea respectului pentru puterea SUA din partea a zeci de țări în curs de dezvoltare și concurența din China. Probleme se remarcă, de asemenea, sub forma încetinirii creșterii productivității, a „tensiunii militare excesive” și a polarizării sistemului politic american.

- Advertisement -

Editorialistul arată că dacă americanii nu pot găsi noi lideri și nu se pot pune de acord asupra unor soluții care să funcționeze pentru toată lumea, Statele Unite se vor prăbuși. Ei vor intra într-o „spirală descendentă”, marile puteri ale trecutului „rareori inversând această tendință”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img