Economistul Cristian Socol anunță AUSTERITATEA: Se fac simulări pe creșterea TVA general la 22% și aducerea TVA la alimente la 22%. Se vor elimina toate facilitățile fiscale acordate lucrătorilor din IT și celor din construcții. SE ÎNGHEAȚĂ TOATE VENITURILE

0
207

Lucrurile se complică. Se pregatesc scenarii de austeritate pentru populatie. Unul dintre aceste scenarii sau toate vor fi aplicate postalegeri. Scenariul 1 Inghetarea tuturor veniturilor – salarii din sectorul public, pensii, alocatii pentru copii, indemnizatii de somaj, indemnizatii pentru mame, VMG etc Puterea de cumparare va scadea deoarece preturile vor creste in conditiile unor venituri inghetate. Aceste masuri vor afecta direct minimum 10 milioane de români, scrie pe facebook economistul Cristian Socol.

Se analizeaza aplicarea complementara a Scenariului 1 cu Scenariul 2 adica Concedierea a 200.000 de bugetari. Scenariul 3 presupune cresterea de taxe. Se fac simulari pe cresterea TVA general la 22% si aducerea TVA la alimente la 22%. Se vor elimina toate facilitatile fiscale acordate lucratorilor din IT si celor din constructii. Cu o probabilitate mare se va aplica un Pachet ce va cuprinde masuri din toate cele 3 scenarii, mai susține Socol.