spot_img
7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăAnalizeEconomia Germaniei va pierde peste 260 miliarde de euro din cauza războiului

Economia Germaniei va pierde peste 260 miliarde de euro din cauza războiului

-

Economia Germaniei va pierde peste 260 miliarde de euro din valoarea adăugată generată până în 2030 din cauza războiului din Ucraina şi a preţurilor uriașe la energie, care vor genera efecte negative și pe piaţa muncii, potrivit unui studiu publicat marţi de Institute for Employment Research, transmite Reuters.

În comparație cu așteptările pentru o Europă pașnică, potrivit studiului publicat marți, în 2023 Produsul Intern Brut al Germaniei va fi cu 1,7% mai mic și vor fi cu aproximativ 240.000 de oameni mai puțini angajați.

- Advertisement -

Unul dintre marii perdanți va fi industria hotelieră, care a fost deja puternic afectată de pandemia de coronavirus și care va resimți probabil și ea efectele diminuării puterii de cumpărare a consumatorilor.

Sectoarele energointensive, cum ar fi industria chimică și producția de metale, sunt, de asemenea, deosebit de susceptibile de a fi afectate.

- Advertisement -

Dacă prețurile la energie, care au crescut până acum cu 160%, s-ar dubla din nou, producția economică a Germaniei în 2023 ar fi cu aproape 4% mai mică decât ar fi fost în lipsa războiului, potrivit studiului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img