spot_img
14.8 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăAnalizeDupă vizita lui Iohannis la Trump, americanii de la Bell Helicopter reiau...

După vizita lui Iohannis la Trump, americanii de la Bell Helicopter reiau RĂZBOIUL cu Airbus

-

România are cel mai mare potenţial din Europa pentru a deveni partenerul Bell Helicopter pentru construcţia elicopterului de atac AH-1Z Viper care să îi permită firmei americane să aibă o producţie la nivel internaţional, a declarat Richard Harris, vicepreşedintele Bell Helicopter, miercuri.

- Reclama -

CITIȚI ȘI: MIȘCARE STRATEGICĂ: România mută spre AIRBUS în defavoarea americanilor de la Bell Helicopters

Bell revine astfel după ce a pierdut un contract important din partea României care a fost atribuit AIRBUS.

„Cautăm primul partener internaţional solid care să ne permită să avem o producţie la nivel internaţional. Cred că acest partener este România, în patru-cinci ani. Luăm în considerare şi alte ţări, pentru că politicile şi bugetele se schimbă şi trebuie să luăm în calcul şi alte opţiuni. România are cel mai mare potenţial în Europa”, a declarat Richard Harris, vicepreşedinte pentru dezvoltarea afacerilor militare internaţionale al Bell Helicopter, în cadrul unei conferinţe de presă.

Procesul pentru ca România să devină un hub al Bell Helicopters pentru construcţia elicopterelor AH-1Z Viper poate dura între patru şi cinci ani, în contextul în care angajaţii români trebuie instruiţi în Statele Unite.

„Un întreg proces de formarea şi de instruire a angajaţilor trebuie făcut înainte: de evaluare a instrumentelor existente, de formare a românilor în America. Procesul poate dura între patru şi cinci ani. În mod obişnuit, când lucrăm cu un partener, la început, Bell Helicopter va construi în Texas primele cinci sau şase elicoptere româneşti cu specialişti români care vor veni în Statele Unite pentru a învăţa care sunt procesele, apoi totul va fi tranziţionat încetul în încetul în România, până când toate procesele vor putea fi făcute aici”, a precizat Harris.

CITIȚI ȘI: România a ales duetul franco-german și a închis ușa americanilor de la Bell

„Preşdintele Trump se întâlneşte cu parteneri strategici. România este un partener strategic, cu un rol strategic în NATO, ale cărei cheltuili de apărare au atins 2% din PIB. Văd un nou capitol care se poate deschide pentru România, într-o poziţie cheie”, a spus Harris, evidenţiind că este propria lui opinie.

Bell Helicopter a propus industriei române să participe la licitaţia pentru fabricarea unor componente ale elicopterului AH-1Z Viper. „Ar fi o bună tranziţie ca la IAR Ghimbav să se producă coada elicopterului”, a spus Harris.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img