spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăDezvaluiriDupă gazele din Marea Neagră, Viktor Orban a vorbit cu Putin și...

După gazele din Marea Neagră, Viktor Orban a vorbit cu Putin și despre Turkisk Stream: Are o importanță deosebită pentru Ungaria

-

Premierul Ungariei, Viktor Orbán a discutat duminică la Kremlin cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin despre organizarea Campionatului Mondial de Fotbal, investiţiile în domeniul energetic şi colaborarea pe plan economic, a transmis agenţiei ungare de presă MTI Bertalan Havasi, subsecretarul de stat ce coordonează Biroul de Presă al Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei.

Havasi a informat: În cadrul discuţiilor a fost trecută în revistă şi situaţia investiţiilor internaţionale în domeniul energetic, respectiv efectele ei asupra Europei, în special stadiul conductei de gaze Turkish Stream, care are o importanţă deosebită şi pentru Ungaria.

- Advertisement -

Viktor Orbán şi Vladimir Putin au vorbit şi despre principalul proiect al colaborării economice dintre cele două ţări, centrala nucleară de la Paks, stabilind că “toate se desfăşoară în condiţiile stabilite în prealabil”, a declarat şeful biroului de presă.

La finalul discuţiilor cei doi au accentuat că în data de 18 septembrie va avea loc următorul summit ungaro-rusesc, tot la Moscova.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img