spot_img
0.9 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăDezvaluiriDupă Dragnea, "Penalul" Kurz și Tony Blair în solda prietenului lui Putin...

După Dragnea, „Penalul” Kurz și Tony Blair în solda prietenului lui Putin care a pus mâna pe vîrful evreimii europene

-

Fostul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, care a renunţat luna trecută la politică după ce a început să fie anchetat pentru corupţie, a fost numit copreşedinte al organizaţiei neguvernamentale Consiliul European pentru Toleranţă şi Reconciliere (ECTR), a informat sâmbătă agenţia austriacă APA, citată duminică de EFE.

- Reclama -

Conservatorul Kurz, în vârstă de 35 de ani, va ocupa această funcţie onorific şi va împărţi preşedinţia ECTR cu fostul premier britanic Tony Blair (laburist), adaugă agenţia, care citează surse din Partidul Popular austriac (OVP).

Înfiinţată la Paris în 2008, ECTR caută să promoveze toleranţa faţă de comunitatea evreiască din Europa, precum şi să combată antisemitismul şi negarea Holocaustului. ECTR este prezidată de fondatorul său, omul de afaceri rus Moshe Kantor, actualul preşedinte al Congresului Evreiesc European (CJE).

Pentru americani, și nu doar ei, Kantor nu prezintă încredere grație apropierii de Putin, iar liderul moscovit deja se implică zdravăn, și el, în ciorba politicii europene, invitînd ostentativ și zgomotos evreii europeni să se întoarcă în Rusia, pe care au părăsit-o în anii regimului comunist. (..)Chiar presa din Israel, prin prestigiosul Haaretz, îl acuză pe Kantor că îi deschide drum lui Putin spre vîrful evreimii europene. Despre miliardarul rus, care a făcut bani la fel ca toți ceilalți oligarhi, spoliind statul rus după căderea comunismului, se afirmă că și-a descoperit, brusc, rădăcinile evreiești fix cînd a avut nevoie de protecție; cine s-ar putea lega de liderul evreilor europeni fără să riște acuzația de anti-semitism? După Congresul European de zilele trecute, se discută aprins o schimbare a rolurilor: Moshe Kantor ar putea pregăti, minuțios, răsturnarea din funcție a lui Lauder la Congresul Mondial Evreiesc de anul viitor. Omul lui Putin în fruntea evreilor din toată lumea, iată o perspectivă care dă, deja, frisoane multora. Un congres evreiesc la care s-ar putea confrunta, în premieră, Vestul și Estul, Washingtonul și Moscova. La cum se prezintă lucrurile în acest moment, Dragnea pare să se fi instalat confortabil în partea moscovită a înfruntării, scria Inpolitics în urmă cu 5 ani.

Liviu Dragnea a participat în 2016 la Bruxelles la Congresul European Evreiesc unde a primit decorația ”Busola Ierusalimului” din partea re-alesului președinte al forului, Moshe Viaceslav Kantor, un apropiat al Kremlinului.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img