spot_img
1.8 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022
AcasăAnalizeDupă ce a eșuat cu ALDE, Macron se vrea ecologist

După ce a eșuat cu ALDE, Macron se vrea ecologist

-

Preşedintele francez Emmanuel Macron, împreună cu formaţiunea sa La Republique en Marche, are în vedere o apropiere de grupul Verzilor europeni, în cadrul demersului său de formare a unei coaliţii ”progresiste” în viitorul Parlament European (PE), după ce a tatonat în zadar grupul politic liberal ALDE, scrie vineri agenţia Reuter citată de Agerpres.

În prezentarea listei de candidaţi ai La Republique en Marche (LREM), Macron şi-a surprins adversarii punându-l pe poziţia a doua pe această listă pe Pascal Canfin, un vechi membru al partidului Verde.

Este un semnal că preşedintele francez doreşte să obţină capital politic de pe urma afirmării activismului de mediu, mai ales în rândul tinerilor, evidenţiat şi de succesul iniţiativei adolescentei suedeze Greta Thunberg, fondatoare a mişcării protestelor studenţilor suedezi pentru climă.

După recentele victorii electorale ale partidelor Verzilor în landul german Bavaria, în Belgia şi Luxemburg, preşedintele Macron doreşte să se asigure că Verzii francezi – care de obicei au la alegerile europene rezultate mai bune decât în cele naţionale – nu vor fura din capitalul politic al partidului său.

- Advertisment -

Must Read

China face o Lună artificială

0
Cercetători chinezi construiesc o "Lună artificială" în cadrul unui centru de cercetare pentru o serie de experimente în condiţii de gravitaţie redusă, bazate pe...