spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăDezvaluiriDupă ce a amânat de mai multe ori ședința comună cu guvernul...

După ce a amânat de mai multe ori ședința comună cu guvernul român, Netanyahu merge în Bulgaria/ O întâlnire cu Dăncilă va avea loc la Varna

-

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a denunţat joi ‘atitudinea ipocrită şi ostilă a Uniunii Europene’ faţă de Israel, înainte de a pleca în Bulgaria, unde urmează să se alăture unei reuniuni la Varna, la care vor participa Bulgaria, România, Grecia şi Serbia, informează France Presse.

- Reclama -

Sedința de guvern România-Israel a fost amânată până în prezent de mai multe ori.

Benjamin Netanyahu – care urmează să se întâlnească vineri cu omologii săi bulgar Boiko Borisov, român Viorica Dăncilă, sârb Ana Brnabic şi grec Alexis Tsipras – a declarat că obiectivul său este de a ‘consolida’ relaţiile Israelului cu fiecare dintre aceste ţări. ‘Acesta este un grup de ţări în raport cu care vreau să-mi promovez politica şi să schimb atitudinea ipocrită şi ostilă a UE’, a afirmat premierul israelian într-un comunicat difuzat de biroul său de presă, potrivit AFP.

Netanyahu încearcă să creeze alianţe politice cu acele ţări europene care sunt mai puţin critice faţă de actuala politică israeliană cu privire la palestinieni, notează agenţia de presă franceză.

El doreşte de asemenea să convingă UE să-şi amplifice presiunea asupra Iranului, considerat cel mai mare inamic al său, şi a criticat planul de ajutor elaborat de către Bruxelles pentru salvarea acordului nuclear cu Iranul şi compensarea sancţiunilor americane împotriva acestei ţări.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img