DUPĂ AMENINȚĂRILE LUI TRUMP: Prețul petrolului Brent a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii peste 3 ani

0
146
Donald Trump looks out at Lake Michigan during a visit to the Milwaukee County War Memorial Center in Milwaukee, Wisconsin. REUTERS/Eric Thayer

Prețul petrolului Brent a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii peste trei ani, miercuri, după ce președintele SUA a amenințat că va bombarda Siria în replică la un nou presupus atac cu arme chimice al forțelor guvernamentale siriene și a avertizat Rusia că nu ar trebui să sprijine regimul președintelui Bashar al-Assad. ”Rusia se angajează să doboare orice rachete trase către Siria. Pregătește-te Rusia, pentru că ele vor veni, frumos, noi și «inteligente»! Voi nu ar trebui să fiți parteneri cu un Animal Ucigător cu Gaz care-și omoară poporul și se bucură de asta!”, a scris Donald Trump pe Twitter, transmite Profit.ro.

Cotația petrolului Brent a urcat la un maxim intraday de 71,97 dolari/baril în urma amenințărilor lui Trump, cel mai ridicat nivel de la începutului lunii decembrie 2014. La New York, prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a atins un maxim intraday de 66,44 dolari/baril, în creștere cu circa 1% față de referință. Anterior, posibilitatea unui atac iminent asupra Siriei din partea SUA și a aliaților a determinat agenția de control a traficului aerian din Europa să emită o avertizare cu privire la zborurile comerciale în zona est-mediteraneană.