spot_img
-3.2 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăDezvaluiriDumbrava cu epoleți a cuplului Pandele-Firea

Dumbrava cu epoleți a cuplului Pandele-Firea

-

Generalul SRI în rezervă Dumitru Dumbravă, cel care a fost „șeful Câmpului Tactic” din Justiție, protejează două familii din politica românească, susține fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, duminică seară într-o emisiune la B1 TV.

- Reclama -

Vanghelie a numit familiile Firea-Pandele și o altă familie implicată în asigurări din Buzău.

Vanghelie nu a dat detalii, dar a promis că revine cu dezvăluiri.

Florin Pandele este primar în Voluntari, iar Gabriela Firea în prezent senator PSD dorește să redevină primarul Capitalei în 2024.

Într-un interviu acordat juridice.ro, Dumitru Dumbravă a afirmat că Justiția reprezintă un „câmp tactic” pentru Serviciul Român de Informații.

„(…) Angajarea SRI în această luptă, până la urmă, de asanare morală a societăţii s-a făcut ca structură de suport a autorităţilor judiciare cu atribuţii în materie şi mă bucur că, în prezent, nivelul de încredere şi calitate a cooperării a atins o cotă de neimaginat într-un trecut nu prea îndepărtat. Saltul evoluţiei în acest demers a fost făcut odată cu adoptarea unui concept integrat în combaterea corupţiei, focalizând secvenţial instrumentele investigative pe toată lungimea lanţului trofic judiciar. Concret, dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA (n.r. – actuala Direcție Națională Anticorupție), de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze. Această manieră de lucru, în care suntem angrenaţi alături de procurori, poliţişti, judecători, lucrători ai DGA ori ai altor structuri similare a scos la iveală punctual şi aspecte care ţin de corupţia sistemului judiciar, în limite care nu trebuie tolerate, dar nici exagerate. Important este, în opinia mea, că sistemul judiciar îşi dezvoltă anticorpii necesari vindecării acestei patologii. Să nu uităm că, înainte de orice, procurorii sunt cei care instrumentează diferitele fapte de corupţie săvârşite de către magistraţi, iar nişte judecători îi condamnă”, a declarat  Dumbravă când era șeful Juridicului din SRI.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img