spot_img
9.2 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizeDublinul a luat foc după ce un musulman a atacat cu cuțitul...

Dublinul a luat foc după ce un musulman a atacat cu cuțitul 5 persoane, intre care 3 copii

-

Incidente au izbucnit joi seara la Dublin şi o maşină de poliţie a fost incendiată în apropierea locului unde a avut loc un atac cu cuţit care s-a soldat cu cinci răniţi, între care trei copii, relatează AFP conform Agerpres.

Pancarte cu înscrisul „Irish Lives Matter” („Vieţile irlandezilor contează”) şi steaguri irlandeze au fost purtate de sute de manifestanţi în timpul unor ciocniri care au izbucnit într-un cartier în care locuiesc în special imigranţi.

- Advertisement -

Poliţia irlandeză a anunţat că cinci persoane, printre care trei copii, au fost spitalizate în urma unui grav incident de ordine publică petrecut joi în centrul capitalei, Dublin, media locale relatând că a fost vorba despre un atac prin înjunghiere, notează Reuters.

Agresorul ar fi de origine musulmană, după unele surse algerian.

- Advertisement -

Gript, citând surse, scrie că atacatorul este cetățean algerian. După ce au fost publicate informații neoficiale despre originea lui, au început revolte pe străzi. În mai multe zone, demonstranții au incendiat mașini de poliție, un tramvai și un autobuz, magazinele au fost jefuite, iar geamurile au fost sparte. Un cordon de poliție a fost atacat în apropierea locului crimei și au avut loc confruntări între polițiști și protestatari.
Media locale au relatat că toţi cinci au fost înjunghiaţi în Parnell Square din Dublin, care se află în vecinătatea arterei principale O’Connell Street.

Potrivit cotidianului Irish Times, suspectul principal a fost reţinut şi are răni despre care se crede că sunt autoprovocate. Primele indicii sugerează că bărbatul a încercat să atace un număr de tineri şi că unii trecători au intervenit.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img