spot_img
20.3 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăMehedințiDRUMUL JUDEȚEAN DĂNCEU - JIANA - SCĂPĂU INTRĂ ÎN ETAPA DE EXECUȚIE

DRUMUL JUDEȚEAN DĂNCEU – JIANA – SCĂPĂU INTRĂ ÎN ETAPA DE EXECUȚIE

-

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat, în debutul ședinței Consiliului Județean, contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare/modernizare pe DJ 564, de-a lungul localităților Danceu (km.12 +747) – Jiana – Scapau (intersectie cu DJ 562, km.25+720.

Lungimea totală a tronsonului ce va intra în lucru este de 13 km, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene în valoare de 28 121 679 lei. Acesta este primul tronson pentru care se semnează contractul de execuție din cele patru pentru care, la mijlocul lunii februarie, s-a semnat contractul de finanțare în cadrul Programului Regional 2021-2027.

- Advertisement -

Documentația tehnică s-a realizat printr-un alt proiect finanțat cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică, astfel că în scurt timp vor începe lucrările.

Pe lângă modernizarea drumului, se vor face legături cu drumurile laterale, accese la proprietăți și trotuare în interiorul localităților, se vor construi 7 podețe noi și se vor reabilita alte 4, se va monta parapet pe o distanță de 4 km și se vor realiza rigole.

- Advertisement -

“Am speranța că va fi un drum bun, așa cum sunt si celelalte modernizare de Consiliul Județean în ultimii ani.

Perioada de execuție este de 24 de luni, dar constructorul poate finaliza lucrările într-un termen mult mai scurt.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img