spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăExterneDreptul european nu va mai conta în UK: Brexit și fotbal

Dreptul european nu va mai conta în UK: Brexit și fotbal

-

Parlamentul britanic a aprobat proiectul de lege menit să elimine supremația dreptului european în Marea Britanie. Guvernul condus de Theresa May și-a impus majoritatea în parlament.

Iar Marea Britanie poate trece acum cu adevărat la negocierile pentru Brexit, constată  magazinul de afaceri Fortune.  Mulți au fost de acord cu guvernul, care a declarat că o respinere a nooii legislații ar forța Marea Britanie să intre iasă haotic din UE.

Bloomberg analizează și câteva efecte mai puțin așteptate ale Brexitului. Cum ar fi cele asupra fotbalului britanic:

”Cluburile de fotbal din Anglia se confruntă deja cu costuri mai ridicate pentru starurile lor, din cauza deprecierei lirei de după votul pentru Brexit.Dar amenințarea chiar mai mare pentru Premier League constă în adoptarea unor reguli mai stricte privind imigrația. Liga face lobby asupra guvernului pentru a permite un sistem deschis, în sensul că orice club să poată semna, la libera sa alegere, cu 17 jucători din totalul lotului de 25 de jucători. Astfel, ar rămâne cel puțin opt jucători localnici.În domeniul securității, Marea Britanie va continua să ofere sprijin militar operațiunilor europene după Brexit. De asemenea, va accepta poziții de politică externă comună cu blocul celor 27.O altă veste bună pentru britanici: Londra își menține coroana de cel mai important centru financiar din lume într-un clasament realizat de compania Z / Yen, bazat pe opiniile profesioniștilor din industrie. Londra  continuă să depășească New York-ul și Hong Kong-ul, în ciuda incertitudinii cu privire la implicațiile Brexitului”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img