spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăDezvaluiriDragnea și Tăriceanu dau de înțeles că nu îl vor pe Gabriel...

Dragnea și Tăriceanu dau de înțeles că nu îl vor pe Gabriel Vlase la SIE

-

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, legat de nominalizarea social democratului Gabriel Vlase la conducerea SIE, că aceasta aduce mai multe întrebări decât clarificări, ironizând în acest fel răspunsul similar dat de Klaus Iohannis privind decizia CCR care o vizează pe Kovesi.

„Într-adevăr am primit o adresă, o propunere pentru SIE. Şi acum ca să citez un clasic în viaţă: această adresă aduce mai multe întrebări decât clarificări. O să o citesc până o înţeleg. Poate e nevoie să facem o dezbatere pe această temă, şi o să vă comunic”, a declarat vineri, Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD l-a parafrazat pe şeful statului Klaus Iohannis, care, legat de decizia CCR privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi, a spus că va citi motivarea până o va înţelege şi probabil e nevoie de o dezbatere publică.

Klaus Iohannis l-a nominalizat joi în funcţia de director SIE pe Gabriel Vlase, parlamentar PSD.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat vineri că a fost surprins de propunerea şefului statului de numire a lui Gabriel Vlase la şefia Serviciului de Informaţii Externe şi a precizat că o decizie a coaliţiei referitoare la votul din plenul Parlamentului în această privinţă nu a fost luată deocamdată.

„M-a surprins, dar nu numai pe mine. Cred că a surprins foarte multă lume. (…) E calificat (pentru funcţie – n.r.). Nu ştiu care au fost criteriile. Nu vreau să spun că nu are calificarea necesară, dar nu vreau să vă ascund că am fost surprins. Cred că şi domnul Dragnea a fost surprins. În primul rând, am fost surprins că, după un an şi jumătate în care poziţia asta ar fi trebuit să fie ocupată şi nu a fost ocupată, vine această numire în acest moment. Stau şi mă întreb care este semnificaţia. Nu vreau să fac speculaţii acum, dar nişte întrebări fiţi convinşi că mi le-am pus. (…) Nişte calcule au fost făcute, că prea e picată (propunerea – n.r.) aşa din senin”, a declarat Tăriceanu, la Senat.

Întrebat dacă Gabriel Vlase este propunerea avansată de coaliţie, Tăriceanu a răspuns: „Eram aici, eram în coaliţie. Nu cred că a trecut aşa pe lângă noi. Nu a fost niciun moment vorba de a face o astfel de propunere. (…) Am aflat (despre propunerea preşedintelui Iohannis – n.r.) din comunicatul de la Cotroceni”.

El a precizat că nu a fost luată deocamdată în coaliţia de guvernământ o decizie privind votul în plenul comun al Parlamentului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img