spot_img
9.5 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăDezvaluiriDragnea și Carmen Dan, nou scandal în Teleorman: Profesori care au adus...

Dragnea și Carmen Dan, nou scandal în Teleorman: Profesori care au adus premii la olimpiade naționale s-au trezit cu punctajele tăiate

-

Teleormanul n-a performat în domeniul educației niciodată. Rezultatele obținute la examenul de maturitate de către elevii Teleormanului s-au situat întotdeauna în cea de-a doua jumătate a clasamentului național. Totuși, de când este Valeria Gherghe în fruntea ISJ Telorman, județul reușește să persevereze la coada clasamentului, vizând cu multă ambiție ultimul loc. (…) N-am auzit un singur cadru didactic care să susțină că Valeria Gherghe știe ce face la locul de muncă. În schimb, auzim despre ea numai povești despre abuzuri. De exemplu, ne povestește recent un cadru didactic următorul aspect: „Marți s-au afișat punctajele pentru obținerea gradațiilor de merit începând cu 01.09.2017. La limba romană, multe nume necunoscute, de la școli unde disciplina e promovată de 3-4 elevi anual, vor avea gradații. Puncte tăiate fără justificări, acordarea acestor gradații făcându-se pe alte criterii decât cele din fișele de evaluare. Profesori care au adus premii la olimpiade naționale s-au trezit cu punctajele tăiate, în schimb, absolvente de Spiru și Știile ale educației, fără nicio realizare, dar fane Dragnea și Gherghe, sunt puse pe lista performanței.”, scrie jurnalista Carmen Dumitrescu în Liber de Teleorman.

De altfel, ne aducem aminte de faptul că un actual consilier județean, la vremea aceea profesor de franceză, pe numele ei Cristiana Alcea, a pus copiii de la școala în care preda să lipească afișe cu Dragnea pe stâlpi, postând singură isprava pe o rețea de socializare și nimeni n-a tras-o la răspundere pentru fapta ei ilegală. Dimpotrivă, a fost răsplătită cu o funcție publică.Pe lângă Gherghe, se mai află și alte „valori”. De pildă, Monica Coman, inspector școlar adjunct. Și ea a venit în Teleorman cu o notă la titularizare care nici nu-i permitea să predea în mediul urban. Dar vezi bine că e mai important să-ți faci relații la partid decât să fii un bun cadru didactic, mai scrie LiT.

- Advertisement -

Ajunsă inspector școlar general, grație prieteniei avute cu soția unuia dintre slavii lui Dragnea, ea a știut să rămână în funcție, savurând cafeaua cu fostul prefect, actual ministru, Carmen Dan, mai afirmă jurnalista.

În tot acest timp, copiii județului obțin note din ce în ce mai mici la evaluările naționale. Și nu e de mirare că se întâmplă așa ceva, în contextul în care învățământul teleormănean a ajuns pe mâna fetelor de la partid. Nu e de mirare că avem atâția analfabeți în județ, dacă ne gândim că învățământul e condus de doamne și domnișoare care trebuie să pupe pantoful lui Dragnea de atâția ani. Cum să pupi și să fii performant în același timp? Și da, noi înțelegem și motivul ingerinței politicului în educație: dacă ar avea tineri educați, județul ar putea spera la un viitor. Dar nimeni nu vrea un viitor pentru Teleorman și cine crede altceva… se minte. Altfel, de ce s-ar pune sănătatea în mâinile unor nepricepuți și educația în brațele firave, dar tandre, ale doamnelor și domnișoarelor care și-au luat gradația la partid?, își încheie articolul Carmen Dumitrescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img