Dragnea, iese la atac: PSD-ul trebuie să construiască un nou proiect politic / Trebuie o discutie bărbăteasca cu UNPR

0
481

Coordonatorul politic al PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Râmnicu Vâlcea, că în cadrul formațiunii social-democrate trebuie să apară un nou proiect politic care să cuprindă o nouă abordare față de doctrina partidului și de marile proiecte de dezvoltare ale României, transmite Agerpres.

dragnea„În PSD trebuie să apară un nou proiect politic, PSD-ul trebuie să construiască un nou proiect politic care să cuprindă în principal o nouă abordare a PSD față de doctrină, față de marile teme ale României, față de marile proiecte de dezvoltare, față de viitorul acestei țări. PSD, 46% dintre români îl consideră cel mai bun partid, dar și unii și alții știu că PSD este cel mai bine structurat, cel mai bine așezat și cel mai serios partid și are o responsabilitate uriașă, indiferent de poziția pe care o deține la un moment dat, la putere sau în opoziție, pentru această țară”, a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă acest nou proiect politic înseamnă un alt lider decât Victor Ponta, Dragnea a răspuns că acest nou proiect poate fi privit „dincolo de o persoană anume”. „Nu știu dacă imaginea lui Victor Ponta s-a erodat, dar trebuie să spun că Victor Ponta este premierul care a reușit să stabilizeze situația economică din România și să stabilizeze o creștere economică constantă. Românii trăiesc într-o țară care, se pare, are cea mai mare creștere economică din Europa. (..) Un proiect politic este un proiect amplu care poate să fie și dincolo de persoană. Este vorba de o abordare serioasă a unui partid serios”, a mai spus coordonatorul politic al PSD.

Dragnea_Ponta-inundatiiTotodată, acesta spune că nu crede că nu se vor institui niciun fel de măsuri juridice asupra premierului și nu crede într-un congres până în anul 2016. „Nu cred că se vor institui niciun fel de măsuri asupra lui Victor Ponta, nu sunt de specialitate, dar nu-mi dau seama de ce, poate nu mă pricep eu. E prima dată când o spun public că nu cred ce rost ar avea un congres până la alegerile din 2016. După parlamentarele din 2016, practic se va face o analiză asupra a ceea ce s-a întâmplat: s-au obținut rezultate bune, proaste? Atunci este momentul în care să se organizeze un congres de analiză și un congres în care să se facă probabil și alegeri”, a subliniat Dragnea.

oprea.bw7pxnoz0hReferitor la coaliție, el a spus că se impune o discuție „lămuritoare și bărbătească” între parteneri. „Noi nu cerem decât un singur lucru partenerilor, să primim exact același respect și seriozitate ca acelea pe care le oferim noi. În coaliție, probabil că săptămâna viitoare, sper, va avea loc o întâlnire unde vor fi lămurite lucruri. Eu cred că putem merge în continuare cu UNPR, a fost o decizie pur politică care practic nu avea sută la sută legătură cu actul de guvernare, am primit asigurări că orice decizie, hotărâre, lege în parlament care ține de guvernare efectivă va fi sprijinită și sperăm ca această coaliție să funcționeze. Da, trebuie să fie o discuție lămuritoare și bărbătească, adică să știm dacă putem merge împreună. Eu cred că putem merge împreună”, a menționat reprezentantul PSD.

În ceea ce privește listele electorale comune de anul viitor, el susține că nu va mai exista o decizie luată doar la centru, ci o decizie luată în comun cu organizațiile din teritoriu.

„Listele electorale comune vor fi decise nu prin liderii de la București, va trebui să hotărască fiecare organizație în parte. Nu suntem și nu vrem să mai fim în situația în care un lider sau doi lideri de la București știu ei mai bine ce este la Vâlcea și care este cea mai bună variantă la Vâlcea. Dacă la Vâlcea sau în alte județe organizațiile noastre vor hotărî că pentru comunitate, pentru județ, este mai bine să se meargă într-o formulă sau alta, eu îi voi sprijini și voi încerca să-i conving pe toți colegii mei. S-a dovedit că deciziile luate la centru, cu bune intenții, dar nesusținute de o consultare puternică în județe, nu de fiecare dată au fost bune”, a mai adăugat coordonatorul politic al PSD.