In proiectul de buget pe 2017, Guvernul a alocat doar 1,35% din PIB pentru Ministerul Apararii Nationale, in ciuda faptului ca presedintele PSD a spus clar, in mai multe randuri, ca Guvernul se angajeaza, in cadrul NATO, sa aloce 2% din PIB. Dragnea scria chiar pe 18 ianuarie, aflat in SUA, ca l-a asigurat pe Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate nationala in noua administratie Trump, ca “actualul guvern va respecta angajamentul Romaniei de a aloca 2% din PIB pentru Aparare”, scrie Hotnews.

“L-am asigurat ca actualul guvern de la Bucuresti va respecta angajamentul Romaniei de a aloca 2% din PIB pentru aparare, iar dansul mi-a confirmat interesul special al SUA fata de Romania si dorinta noii administratii americane de a dezvolta parteneriatul cu tara noastra” afirma Dragnea in acea postare pe Facebook.

Potrivit proiectului de buget pe 2017, Ministerul Apararii Nationale are alocat un buget de 11,02 miliarde lei, mai mic cu 2,2% si echivalent cu 1,35% din produsul intern brut (PIB) estimat pentru acest an, desi PSD s-a angajat sa aloce 2% din PIB in acest an.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?