spot_img
28.1 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăhighlightDragnea, despre votul în Parlament la Şova-Vâlcov: Nu va fi vot la...

Dragnea, despre votul în Parlament la Şova-Vâlcov: Nu va fi vot la vedere

-

Votul din Senat pentru încuviinţarea arestării lui Dan Şova şi Darius Vâlcov ţine de decizia politică, dar unele decizii sunt respectate şi altele nu, deoarece nu există „infracţiuni” în cadrul unui partid, a afirmat Liviu Dragnea, precizând că nu li se va cere senatorilor PSD să voteze la vedere, transmite Mediafax.

- Reclama -

Preşedintele executiv al PSD a răspuns astfel jurnaliştilor care l-au întrebat dacă senatorilor social-democraţi li se va cere să voteze într-un anume fel pentru încuviinţarea arestării lui Dan Şova şi Darius Vâlcov.

„PSD a spus de mult că nu se va opune la niciun fel de cerere din partea DNA, ca şi decizie politică a partidului. Asta înseamnă că e o decizie politică pe care senatorii cred că o vor respecta„, a spus Dragnea.

„Sunt decizii politice care unele se respectă, altele nu. Unele se respectă de tot, altele se respectă parţial, o să vedem ce se întâmplă„, a spus preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă va fi cerut senatorilor să voteze cu bilele la vedere, Dragnea a spus că nu poate merge cu „paznici” de la partid pentru a fi verificat modul în care senatorii vor vota.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a trimis, vineri, procurorului general al Parchetului instanţei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Anchetatorii cer încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari.

Tot DNA a cerut aviz de la Senat pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele încasate.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...