Dragnea despre întâlnirea cu Klemm: Nu discut despre Justiție

0
33

Preşedintele Camerei Deputaţilor și al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că la întâlnirea cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, subiectul justiţiei nu a fost pe agendă şi, dacă diplomatul american ar fi deschis subiectul, el ar fi refuzat să discute.

Întrebat dacă subiectul justiţiei nu a fost deloc atins la întâlnire, Liviu Dragnea a răspuns: ”Nu, nu a fost pe agenda de discuţie şi vreau să vă spun că, şi dacă ar fi deschis acest subiect, eu aş fi refuzat să discut”.

Chestionat de ce ar fi refuzat, preşedintele Camerei a replicat: ”Probabil că vă referiţi la discuţia momentului, cu DNA. Atâta timp cât eu şi nici această instituţie nu este pe lanţul decizional, lanţul instituţional, nu avea ce să discute cu mine”.

„Am discutat despre dezvoltarea componentei economice a parteneriatului strategic, că eu sunt în continuare nemulţumit de faptul că în cadrul acestui parteneriat strategic cu SUA foarte important pentru România, vital pentru România, este dezvoltată în ultimul an foarte bine componenta militară şi de securitate naţională, ceea ce este foarte bine pentru noi, dar este foarte puţin dezvoltată componenta economică. Din păcate, în cadrul acestui parteneriat, România n-a câştigat din punct de vedere economic atât cât ar fi putut să câştige. Sunt alte ţări care au câştigat mai mult – componenta investiţională din partea unor companii americane. Asta a fost principala temă de discuţie”, a precizat Liviu Dragnea la Palatul Parlamentului.