spot_img
25.3 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăDezvaluiriDragnea ar vrea să numească noul şef al Autorităţii Electorale: Udrea afirmase...

Dragnea ar vrea să numească noul şef al Autorităţii Electorale: Udrea afirmase că dosarul Pătru ar duce la PSD

-

Liderul social-democraților Liviu Dragnea și-a exprimat îngrijorarea, miercuri, în ceea ce privește coordonarea și organizarea alegerilor parlamentare din 11 decembrie, în condițiile în care Autoritatea Electorală Permanentă nu mai are președinte.

CITIȚI ȘI:Legătura șefei Autorității Electorale cu PSD: FINUL

- Advertisement -

„Eu îmi exprim îngrijorarea în ceea ce privește coordonarea și organizarea acestor alegeri, pentru că instituția care organizează alegerile, nu mă pronunț asupra oportunității, datei, perioadei în care s-a întâmplat această acțiune, nu mai are președinte. Am discutat cu colegii mei și cu conducerea Camerei și cu dl Călin Popescu-Tăriceanu să se gândească dacă mai este posibil să se reunească Parlamentul pentru a stabili, a desemna un nou președinte la AEP sau să vedem cine va gestiona funcția de președinte la această autoritate. Pentru noi au început să apară suspiciuni și sper să fie complet nefondate. Au venit și niște întrebări de la AEP zilele trecute către Biroul Electoral Central, unele întrebări care ni se par foarte ciudate”, a declarat Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a explicat că una dintre aceste întrebări se referea la modul în care un partid poate accede în Parlament.

- Advertisement -

„În lege se spune că accesul în Parlament pentru un partid este permis dacă a întrunit peste 5% din total voturi valabil exprimate sau în situația în care obține cel puțin 20% în patru județe. Eu cred că pentru oricine este limpede ce a gândit legiuitorul. Adică să fie cel puțin patru județe în care are cel puțin câte 20%, în fiecare județ. Biroul Electoral Central întreabă nu cumva se poate interpreta și în 4 județe cumulat, adică să iei într-un județ 40% și să mai hotărăști ce alte județe mai lipești aici ca să-ți dea. Când pleacă o asemenea întrebare sigur că se naște o suspiciune, mai ales în situația în care acum președintele AEP și-a dat demisia. O să discutăm și în seara asta și mâine (miercuri și joi — n.r.) cu colegii noștri să vedem, pentru că pe noi ne interesează un sigur lucru: alegerile să fie organizate foarte corect și să avem garanția că aplicarea softului care generează repartizarea mandatelor se va realiza corect, pentru că și pe acest subiect este o întrebare plecată de la AEP către BEC”, a afirmat Dragnea.

CITIȚI ȘI:Udrea, declarație CHEIE în cazul fostei șefe AEP: Are legătură cu Liviu Dragnea

Ana Maria Pătru, fost președinte al Autorității Electorale Permanente, a fost arestată preventiv, miercuri seară, în dosarul în care este acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de trafic de influență și a două infracțiuni de spălare de bani. Magistrații Tribunalului Prahova au admis propunerea procurorilor DNA Ploiești și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele Anei Maria Pătru. Decizia pronunțată de Tribunalul Prahova nu este definitivă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img