Dragnea anunţă că nu susţine propunerea lui Toader ca preşedintele să fie exclus din numirea procurorilor şefi

0
110

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, la Neptun, că nu susţine propunerea avansată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ca şeful statului să fie exclus din numirea procurorilor şefi, el arătând că această propunere reprezintă „un punct de vedere”, care va trebui analizat.

Solicitat să comenteze protestele de stradă generate de propunerile de modificare a legilor Justiţiei, Dragnea a răspuns: „Sincer, nu am înţeles împotriva a ce protestează. Cu toată sinceritatea spun”.

„Marea problemă, că am înţeles că mulţi sunt supăraţi că există şi propunerea ca numirea procurorilor şefi să nu mai fie făcută de preşedinte, ci de CSM… Bun, e un punct de vedere. Eu nu am fost în stradă, cu toate că şi eu am avut acelaşi punct de vedere. Eu în toamnă am spus că nu sunt de acord cu proiectul domnului Tăriceanu, susţinând ideea să rămână trei entităţi pe acest circuit de numiri. Dar asta nu înseamnă că trebuie să mă năpustesc pe un om care a enunţat nişte principii”, a adăugat Dragnea.

El a precizat că propunerile de modificare a legilor Justiţiei reprezintă, practic, doar începtul unui proces „legislativ, constituţional şi democratic”, în urma căruia acestea vor deveni legi.