spot_img
15.1 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăDezvaluiriDOSARUL VIOLULUI DE LA VASLUI DEVINE EXPLOZIV/ Fapte, informatii, intamplari INDICA o...

DOSARUL VIOLULUI DE LA VASLUI DEVINE EXPLOZIV/ Fapte, informatii, intamplari INDICA o PROTECTIE

-

FLUX 24 si o parte a presei au prezentat marti seara motivarile judecatorilor pentru eliberarea celor 7 violatori de la Vaslui.  Aiuritoare, halucinante. Dar cazul devine mult mai complicat. Erori in serie ale procurorilor si judecatorilor.  Si multe enigme…

de ANDREI BADIN

- Advertisement -

Sa facem demonstratia ca, in acest caz, JUSTITIA a acoperit actiunea de intimidare a victimei si a martorilor.

CITITI SI: Ministrul Justitiei, replica aiuritoare: Nu știu dacă trebuie să îi transmitem ceva fetei violate

- Advertisement -

Ciudat este ca si cei doi judecatori implicati au parasit intre timp Vasluiul. Oameni care, pana la acest caz, au avut aparent cariere ireprosabile, sefi de tribunale,  au preferat posturi obscure pentru a iesi din scena. Si acesta este un element care pana acum nu a fost comentat.

Oare de ce niste oameni puternici in judet au luat deciziile judiciare controversate si, mai apoi, au fost scosi din scena? De ce? Ca sa se acopere povestea? DE CATRE CINE?

VIDEO/ Raluca, fata violata din Vaslui: Imi este frica sa ies pe strada

Oare ce conexiuni importante au presupusii violatori si famiile lor? ESTE UNA DIN CHEILE CAZULUI.

CITITI SI: SCANDALUL VIOLULUI DE LA VASLUI/ Motivari halucinante: Pericolul social concret s-a diluat /Faptele de care sunt acuzaţi inculpaţii prezintă o gravitate extrem de ridicată, însă aceasta nu poate să constituie un temei suficient pentru prelungirea pe o durată nelimitată a detentiei

Pana acum s-a vorbit  doar de faptul judecatorii au luat o decizie gresita in sensul punerii sub control judiciar a inculpatilor dupa ce arestul la domiciliu a fost declarat ilegal de catre Curtea Constitutionala. Decizie la care mai apoi procurorii nu au reactionat.

Este doar a parte a abuzurilor facute in acest caz de catre procurori si judecatori in favoarea presupusilor violatori.

DAR DUPA MOMENTUL PUNERII SUB CONTROL JUDICIAR a intervenit SITUATIA care ar fi trebuit sa duca imediat la ARESTAREA PREVENTIVA  a cel putin unora din presupusii violatori.

Sa explicam.

CONTROLUL JUDICIAR prevede ca inculpatii sa nu incerce direct sau indirect sa ia legatura cu ceilalti inculpati, inclusiv cu martorii, SA NU FACA PRESIUNI DIRECT SAU INDIRECT. In caz contrar ARE LOC ARESTAREA PREVENTIVA.

In acest caz am avut de-a face cu INCALCAREA FLAGRANTA A CONTROLULUI JUDICIAR de catre presupusii violatori. Postari pe facebook, amenintari directe si indirecte la adresa victimei si a martorilor, grupuri de presiune pe facebook. Nu s-a intamplat nimic! Familiile presupusilor violatori merg inainte cu tupeu. Si asta se leaga cu celelalte intrebari din caz. Fiindca, in mod evident, stiu ca au PROTECTIE. A cui?

DOUA CAZURI ASEMANATOARE

Avem multe cazuri in care suspectul/inculpatul a intrat imediat la puscarie pentru incalcarea controlului judiciar.

Sa luam doua cazuri asemanatoare in care suspectul/inculpatul a incalcat controlul judiciar sau a incercat sa transmita direct sau indirect mesaje altor inculpati/suspecti/martori si imediat a fost arestat preventativ.

CAZUL ELENA UDREA: Arestata preventiv dupa ce procurorii au considerat ca intr-un interviu televizat a transmis indirect mesaje unor parti din dosar. ARESTATA PREVENTIV 72 DE ZILE.

CAZUL TUDOR PENDIUC, primarul Pitestiului. A fost arestat preventiv, plasat apoi in arest la domiciliu. Din arestul la domiciliu, Pendiuc ar fi incercat sa ia legatura cu un suspect in dosar, secretara sa. A fost rearestat in decembrie anul trecut si sta in arest preventiv si azi, chiar daca dosarul sau a fost trimis in judecata. Intr-un cuvant, primarul suspendat al Pitestiului sta de 7 luni in arest preventiv pentru CA AR FI INCALCAT CONTROLUL JUDICIAR, concret conditiile arestului domiciliu, care sunt asemanatoare.

CITITI SI: CRISTOIU: Suedia cere arestarea preventiva pentru sex neprotejat si scandalul violului de la Vaslui

In cazul lui Pendiuc au fost informatii interpretabile, in cazul presupusilor violatori AVEM FAPTE CONCRETE, grupuri pe facebook, amenintari directe la adresa victimei si a martorilor.

Si, totusi, procurorii NU au cerut arestarea preventiva pentru incalcarea controlului judiciar. 

Revine obsesiv intrebarea: CARE SUNT CONEXIUNILE CARE LE DAU IMUNITATE? 

La toate cele de mai sus se adauga balbiiala CSM….

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img