spot_img
22.1 C
București
miercuri, iulie 3, 2024
AcasăAnalizeDosarul care îl poate îngropa definitiv pe Nicușor Dan: cum refuză aberant...

Dosarul care îl poate îngropa definitiv pe Nicușor Dan: cum refuză aberant să autorizeze o secție oncologică pentru  copii 

-

Cu doar câteva zile înainte de alegerile locale, Nicușor Dan le-a oferit bucureștenilor încă un argument că nu trebuie să mai fie în fruntea comunității. Pe lângă faptul că în cei patru ani de mandat nu a venit cu soluții menite să le îmbunătățească calitatea vietii, le încalcă și dreptul la sănătate. Și, mai grav, a făcut-o inclusiv în cazul copiilor bolnavi de cancer.

- Reclama -

Sanador, cel mai mare spital privat din România, vrea să facă o investiție extrem de importantă. Unitatea spitalicească dorește înființarea și construirea unei secții de tratare a bolilor oncologice, cu cea mai modernă aparatură, o investiție de peste 20 de milioane de euro și pentru a cărei autorizație de construire s-au luat absolut toate avizele necesare. Însă Nicușor Dan a blocat acest proiect, refuzând să emită autorizația de construire. 

- Advertisement -

Actualul edil invocat mai întâi lipsa PUZ, mai apoi a vrut să arunce responsabilitatea pe primăria de sector, motivând că autorizația nu trebuie eliberată de Primăria Capitalei. De fiecare dată, instanța i-a respins motivațiile și, printr-o hotărâre definitivă, l-a obligat încă din octombrie 2023 să emită autorizația de construite. 

Mai mult, ulterior acestei hotărâri, judecătorii au decis ca Nicușor Dan să fie amendat pentru refuzul său. Însă edilul a pus orgoliul personal mai presus decât legea și dreptul la viață al copiilor, făcând recurs  și a întârziat, cu încă alte luni bune, demararea lucrărilor. 

- Advertisement -

Acest refuz este cu atât mai grav cu cât, potrivit celor mai recente date, din 2010 și până astăzi, în România circa 6.000 de copii au fost diagnosticați cu cancer. În plus, în fiecare an, se înregistrează o creștere medie de 422 de cazuri de copii diagnosticați cu această boală. 

Blocarea unor investiții mari în domeniul sanitar, un reflex pentru Nicușor Dan

Cazul „Sanador” nu este unul singular, existând și alte exemple care atestă acțiunile cel puțin paradoxale pe care le întreprinde Nicușor Dan la capitolul „dreptul la sănătate al populației”.

Între exemplele pe care mass-media le-a menționat de-a lungul timpului sunt refuzarea unui aviz pentru a demola o structură veche și a moderniza o secție a Spitalului Grigore Alexandrescu. De asemenea, noua secție a Spitalului Universitar, unde s-au pierdut bani europeni pentru că Nicușor Dan a considerat că parcarea betonată este spațiu verde. Ca și atacul asupra PUZ Sector 2, care prevedea modernizarea spitalelor Fundeni și C.C. Iliescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img