DOSARUL BANAL CARE ÎL POATE ÎNFUNDA PE PONTA: MERG PÂNĂ ÎN PÂNZELE ALBE

0
986

Guvernul Ponta este obligat să organizeze alegeri pentru Consiliul Județean Cluj, printr-o sentință a Curții de Apel Cluj, a cărei motivare a fost făcută publică miercuri. Ponta poate face contestație la Înalta Curte. 

cluj

Mihai Seplecan, co-președinte PNL Cluj, a declarat în exclusivitate pentru FLUX 24 că „mai tragic pentru Ponta este că procurorul ce i-a dat NUP a încercat să înfrângă hotărârea unui judecător”. Seplecan a precizat că acesta este motivul pentru care „o să mă duc până în pânzele albe, la procurorul general Nițu, la CSM, Ministerul Justiției”.

Seplecan a mai spus pentru FLUX 24 că este convins că Înalta Curte îi va dreptate.„Iar toți care îl apără pe Ponta sunt vinovați și făptași”.

Judecătorii Curţii de Apel Cluj s-au pronunţat  în 3 aprilie în procesul în care consilierul judeţean Mihai Seplecan a dat în judecată Guvernul României pentru a-l obliga să organizeze alegerile pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj. 

Conform Monitorul de Cluj, “Admite acţiunea formulată de PNL-Filiala Cluj în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României. Obligă pârâtul să efectueze operaţiunile prevăzute de lege în vederea stabilirii datei desfăşurării alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Cluj, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţa publică din 03.04.2015”, se arată în minuta judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj.

„Statul de drept și Democrația au obținut azi o frumoasă victorie în instanță împotriva lipsei de dorință a  Guvernului Ponta de  a aplica legea în organizarea de alegeri  parțiale  anticipate pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Cluj, funcție vacantată anul trecut.Instanța de Contencios administrativ ne-a dat azi câștig de cauză la plângerea prin care am chemat în judecată Guvernul României pentru a-l obliga să respecte legile României. În halul acesta a ajuns Victor Ponta să-și dorească menținerea la putere, încât a trebuit obligat prin hotărâre judecătorească să ia în serios legea și să nu-și bată joc de drepturile clujenilor de a alege și de a fi ales. Sentința  de  azi  poate  fi  atacată  cu  recurs  sau  pusă  în  aplicare.  Sper  că,  în  interesul cetățeanului, Guvernul Ponta va avea decența să respecte legea chiar dacă aceasta – după cum a invocat în apărare “nu prevede pedepse” pentru nerespectarea ei. Profit de ocazie să atrag  atenția asupra unor astfel de legi date de dragul de a fi date, care nu prevăd și pedepse pentru cei care le încalcă, generând motiv de abuz. Poate legiutorul le va lua la purecat și le va armoniza cu cerințele”, se arată într-un comunicat transmis FLUX 24 de Mihai Seplecan, Copreședinte PNL Cluj