spot_img
23.6 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăBasarabiaDorin Chirtoacă, INTERZIS în referendumul privind demiterea sa

Dorin Chirtoacă, INTERZIS în referendumul privind demiterea sa

-

Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a respins solicitarea primarului suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, de a-l înregistra ca participant la referendumul din 19 noiembrie privind demiterea sa, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Înregistrarea i-ar fi permis politicianului liberal să facă oficial campanie împotriva demiterii sale și să ceară în instanță eliberarea din arest la domiciliu.

Reținut în luna mai, Chirtoacă a fost plasat în arest la domiciliu fiind cercetat sub acuzația de abuz în serviciu și trafic de influență în dosarul plănuitelor parcări cu plată din Chișinău, dar spune că este victima unei răfuieli politice din partea puterii.

Partidul Liberal al primarului și alte formațiuni de centru dreapta au spus că vor boicota referendumul din 19 noiembrie inițiat de Partidul Socialiștilor apropiat președintelui Igor Dodon. A spus că va boicota referendumul și Partidul Democrat care conduce coaliția de guvernământ, deși consilierul PD a sprijinit în Consiliului Municipal Chișinău demersul pentru organizarea plebiscitului.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...