spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeDoner kebab s-a făcut 10 euro la Frankfurt

Doner kebab s-a făcut 10 euro la Frankfurt

-

Doner kebab la 10 euro în Germania! Șoc de preț pentru kebab în Frankfurt pe Main: un snack bar a crescut prețul combinației sale de carne și usturoi – la zece euro bucata! La „Ton Bul Grill- und Kebap-Haus” se află următorul anunț: „Condițiile-cadru de pe piața cărnii și a materiilor prime s-au înrăutățit semnificativ în ultimele luni”.Și mai departe: „Pentru a putea continua să coacem delicioase doner kebab și produse proaspete la cuptor pentru clienții noștri, ne ajustăm prețurile.”, transmite Ziarul Românesc din Germania.

- Reclama -

Proprietarul Ugor Yumusakbas (40) explică pentru Bild: „Nu este vorba despre profit, ci despre existența noastră.” Carne, făină, legume, gaz – totul a devenit mult mai scump.

Când și-a deschis magazinul în inima orașului Frankfurt în 2013, a putut să ofere doner kebab de înaltă calitate pentru aproximativ cinci euro. În timpul Corona, prețurile au crescut apoi: „În timpul pandemiei, un kilogram de carne a devenit deja cu 2,20 euro mai scump. Și acum cu criza și mai mult.” Costurile cu energia au explodat și ele: „Numai cuptorul trebuie ținut la 400 de grade timp de 13 ore pe zi, frigăruile de doner kebab se întorc”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img