spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăUncategorizedDonald Trump vrea fișarea musulmanilor, Hillary Clinton se declară șocată de ideea...

Donald Trump vrea fișarea musulmanilor, Hillary Clinton se declară șocată de ideea miliardarului

-

Miliardarul american Donald Trump, aflat în fruntea sondajelor privind alegerile primare republicane pentru Casa Albă, a propus fișarea musulmanilor prezenți în SUA, declarații condamnate de către Hillary Clinton și Jeb Bush, relatează vineri AFP și Reuters, transmite Agerpres.

La întrebarea unui jurnalist al NBC dacă este în favoarea ideii ca musulmanii să fie obligați să se înregistreze, Trump a răspuns: ”Trebuie să fie”. ”Este nevoie de multe sisteme, în afară de bazele de date. Voi pune în practică aceasta, absolut”, a declarat Trump.

- Advertisement -

În ce privește modul specific în care musulmanii ar trebui să se înregistreze, Trump a spus: ”În diferite locuri. Se pot înscrie în diferite locuri. Dar aceasta este problemă de gestiune. Țara noastră duce lipsă de gestiune”.

Rămânând evaziv, ca de obicei, în răspunsurile sale, Trump a afirmat că ”esențial este că oamenii pot veni în țară, dar ei trebuie să vină legal”.

- Advertisement -

Solicitat, de asemenea, de către jurnalist să spună prin ce se deosebește baza de date pentru înregistrarea musulmanilor de eforturile din secolul trecut de urmărire a evreilor în Germania nazistă, miliardarul american a replicat: ”Tu să-mi spui”.

Reacțiile la declarațiile lui Trump nu au întârziat să apară. ”Este o retorică șocantă”, a afirmat pe Twitter favorita la învestitura democrată Hillary Clinton. ”Toți cei care caută să conducă această țară trebuie să denunțe” o astfel de retorică, a adăugat ea.

Cel puțin un candidat republican la prezidențiale l-a condamnat pe Donald Trump, care propusese deja închiderea moscheilor radicale și care face campanie din vară împotriva imigrației clandestine. ”A vorbi de internare, închiderea moscheilor, fișarea oamenilor este rău”, a declarat vineri la CNBC Jeb Bush, care se prezintă drept anti-Trump. ”Aceasta nu este o problemă de fermitate. Este o manipulare a temerilor și a angoaselor oamenilor. Aceasta nu este forță, ci slăbiciune”, a afirmat Jeb Bush.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img