Donald Trump peste Hilary Clinton într-un sondaj

0
625

Cel mai recent sondaj de opinie din Statele Unite vine cu o surpriză majoră şi cu o schimbare vizibilă în ceea ce priveşte preferinţele alegătorilor: Donald Trump a ajuns pe primul loc în opţiunile electoratului, cu 44%, faţă de 39%, procentele care i-au revenit lui Hillary Clinton, transmite Mediafax.

Noile rezultate arată şi că Trump a reuşit, în urma Convenţiei republicane de la Cleveland, să-şi îmbunătăţească şi imaginea personală, scrie Gândul. O majoritate de 52% dintre cei chestionaţi consideră că omul de afaceri vrea să fie preşedinte pentru binele ţării, nu pentru câştigul personal, pe când despre Clinton doar 44% cred acelaşi lucru. Şi plaja de votanţi care îl cataloghează drept cinstit şi demn de încredere a crescut, de la 38 la 43%, iar procentul celor care s-au declarat mândri să-l aibă ca preşedinte a ajuns la 39%. Pentru Hillary Clinton, însă, cea mai îngrijorătoare statistică ar putea fi cea care arată că 68% dintre respondenţi nu o consideră onestă şi nu ar investi în ea încrederea lor.

Trump a reuşit să o întreacă în sondaje pe Clinton cu 5% într-o formulă de patru candidaţi. Concret, Magnatul s-a clasat pe primul loc în preferinţele a 44% din cei chestionaţi, în vreme ce Hillay Clinton a căzut pe poziţia secundă, cu 39%. Ceilalţi doi candidaţi au obţinut punctaje mult mai mici: Garry Johnson, de la Partidul Libertarian, a obţinut 9 procente, iar politicianul desemnat de Green Party, Jill Stein, a întrunit 3% din opţiunile electoratului.