Doi teroriști care și-au declarat apartenența ISIS au tăiat gâtul unui preot de 84 de ani

0
762

Atacul asupra unei biserici din Saint-Etienne-du-Rouvray, în Normandia (nordul Franței), a fost comis de „doi teroriști care și-au declarat apartenența” la grupare jihadistă Statul Islamic (SI), a declarat marți președintele francez Francois Hollande, care s-a deplasat la locul unde s-a produs incidentul, relatează AFP și Le Figaro.

UPDATE: Gruparea extremistă Statul Islamic (SI) a transmis marți că autorii atacului asupra unei biserici din Normandia, în Franța, în care un preot a fost ucis, sunt doi dintre ‘soldații’ săi, revendicarea fiind făcută publică prin intermediul agenției AMAQ, organ de propagandă al organizației jihadiste, relatează DPA, Reuters și AFP.

Șeful statului francez a calificat atacul, în care un preot a fost ucis tăindu-se gâtul cu un cuțit, ca fiind un „abject atentat terorist”.

„Trebuie să continuăm războiul împotriva Statului Islamic prin toate mijloacele”, a adăugat Hollande.

„Catolicii au fost loviți în primul rând, însă toți francezii sunt vizați”, a declarat președintele, care a făcut apel la francezi, deja zguduiți de atentatul de la 14 iulie de la Nisa, să dea dovadă de ‘coeziune’ în fața terorismului și să „facă corp comun pe care nimeni să nu îl poată fisura”.

Potrivit unei surse polițienești, persoana grav rănită a fost supusă de asemenea unei tentative de a i se tăia gâtul, iar în prezent se zbate între viață și moarte.

Preotul asasinat în timpul slujbei se numea Jacques Hamel și avea 84 de ani. El era preot în această parohie de 20 de ani și asigura permanența în luna iulie.

Autorii luării de ostatici și apoi ai crimei au fost împușcați mortal de poliție.