spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeDoi ruși care l-au ajutat pe Rudy Giuliani să investigheze afacerile dubioase...

Doi ruși care l-au ajutat pe Rudy Giuliani să investigheze afacerile dubioase ale lui Biden în Ucraina, arestați. Cei doi au donat fonduri pentru campania lui Trump

-

Doi bărbați care l-au ajutat pe Rudy Giuliani în eforturile sale de a investiga familia fostului vicepreședinte Joe Biden au fost arestați și sunt așteptați să se confrunte cu acuzații pentru că ar fi încălcat legile privind finanțele campaniei, a declarat joi un oficial federal de aplicare a legii citat de ABC News.

- Reclama -

Cei doi bărbați au fost arestați miercuri seară pe Aeroportul Internațional Dulles din Washington D.C.

Lev Parnas și Igor Fruman, doi oameni de afaceri ruși cu sediul în Florida, trebuiau să se confrunte cu acuzații din partea avocatului american pentru districtul sudic din New York. Atât Parnas cât și Fruman au fost legați de activitatea depusă de avocatul personal al președintelui, Rudy Giuliani, în Ucraina, unde Giuliani a avut interese comerciale semnificative.

În plus, în ultimul an, Giuliani a anchetat pe Hunter Biden și interesele sale financiare în Ucraina. Nu a fost clar imediat natura acuzațiilor legate de Parnas și Fruman sau dacă acuzațiile au vreo legătură cu activitatea desfășurată de Giuliani.

Potrivit Associated Press, Parnas și Fruman au căutat să-l înlocuiască pe Andriy Kobolyev, CEO-ul Naftogaz, o companie din domeniul energetic din Ucraina, cu un alt executiv superior al companiei ucrainene, Andrew Favorov. Potrivit AP, obiectivul lor a fost să se asocieze cu Favorov într-un acord lucrativ pentru a exporta până la 100 de transporturi cisternă pe an de gaz lichefiat din SUA în Ucraina.

Cei doi au fost donatori majori ai președintelui Donald Trump, aducând o serie de contribuții mari și mici la diversele vehicule de strângere de fonduri ale lui Trump încă din 2016. Cea mai mare contribuție a lor – un cec de 325.000 de dolari pentru super-PAC America Primă Acțiune pro-Trump. anul – a fost realizat sub numele companiei lor de gaz nou înființată, numită Global Energy Producers.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...