spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăEconomieComertDoi influenți senatori americani îl critică pe Trump că nu a...

Doi influenți senatori americani îl critică pe Trump că nu a semnat legea care impune sancțiuni OMV

-

Doi influenți senatori americani – democratul Benjamin Cardin si republicanul John McCain – au trimis o scrisoare deschisă președintelui Statelor Unite, Donald Trump criticîndu-l pentru că nu a semnat legea prin care se impun sancțiuni mai dure împotriva Rusiei și lentoarea cu care este abordată această problemă. Legea a fost aprobată cu o majoritate covîrșitoare în Congres și ea va face mai dificilă ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Legea punea pe lista neagră și OMV, care deține în România PETROM, pentru legături cu Rusia.

La 1 octombrie a expirat și termenul la care administrația urma „să publice reglementări sau îndrumări” pentru persoane sau entități care operează în numele serviciilor de informații ale Rusiei. In scrisoarea celor doi influenți senatori se spune că administrația nu pare să se fi angajat în vreun dialog diplomatic semnificativ cu aliații europeni ai Statelor Unite pentru a se întări presiunile asupra regimului de la Moscova.

Pînă acum Casa Alba nu a răspuns acestei scrisori. Cel puțin trei comitete diferite ale Congresului investighează presupusa implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale americane de anul trecut și relațiile dintre apropiați ai președintelui Donald Trump cu oficialități ruse în timpul și după campania electorală. Donald Trump a abordat o pozitie mai conciliantă decît Congresul în legatură cu sancțiunile împotriva Moscovei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...