spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăAnalizeDOI DINTRE CEI MAI CĂUTAŢI SPIONI DIN LUME: Unul ucis, celălalt rănit...

DOI DINTRE CEI MAI CĂUTAŢI SPIONI DIN LUME: Unul ucis, celălalt rănit de ISIS. CINE ESTE „SPONSORUL” SERVICIULUI SECRET AL STATULUI ISLAMIC?

-

În trei zile, Gruparea Statul Islamic (ISIS) a reuşit să ucidă şi să rănească doi dintre cei mai căutaţi spioni de pe planetă. Unul era căutat de americani din 1979 când a participat la lovitura de stat de la Teheran şi este considerat omul cheie al serviciilor secrete iraniene, iar al doilea unul din şefii operaţiunilor speciale din străinătate ale serviciilor secrete de la Teheran. În ultimele luni, ISIS a ucis 555 de spioni iranieni, conform datelor raportate de siteul Debka, un portal de informaţii israelian specializat în informaţii militare şi din zona serviciilor speciale,

de ANDREI BĂDIN

- Advertisement -

CE SERVICIU SECRET STRĂIN SPRIJINĂ ISIS?

Aceste operaţiuni indică că ISIS dispune de un serviciu de informaţii foarte bine pus la punct. Contactat de FLUX 24 un fost oficial al serviciilor secrete româneşti a spus că punerea la cale a unor astfel de operaţiuni nu era posibilă fără sprijinul unor servicii secrete. „Pur şi simplu nu puteau aveau acces la astfel de informaţii”, a spus fostul oficial. Cine şi de ce sprijină gruparea Statul Islamic e o întrebare la care nu vă putem răspunde. Ceea ce putem însă să facem este să vă prezentăm informaţiile la care putem avea acces.

- Advertisement -

PRIMA ŢINTĂ: OMUL CHEIE AL REGIMULUI DE LA TEHERAN, the Shadow Commander
iranmare4super
Generalul Qassem Soleimani (foto) născut în 11 martie 1957 este eminenţa cenuşie a regimului Khomeini. Presa occidentală îl numeşte: the Shadow Commander. Soleimani este şeful operaţiunilor speciale ale serviciului secret iranian în afara graniţelor. Sponsorul Hezbollah, printre altele. Este şi omul care a pus la cale strategia liderului sirian Bashar al-Assad pentru menţinerea la Putere. Soleimani a fost unul din oamenii cheie ai Gărzii Revoluţionarele Iraniene care în 1979 l-a înlăturat de la putere pe Şahul Iranului. Este considerat un apropiat al Ayatollahului Khomeini, liderul spiritual al Iranului. A fost omul cheie al traficului de droguri pe relaţia Afghanistan şi mai apoi Europa de Vest. După 11 septembrie, Qassem Soleimani a fost contactat în mai multe rânduri de americani pentru a da informaţii despre talibanii din Afghanistan. De la el au plecat o parte din operaţiunile americane. Presa arabă, dar şi occidentală, spun că Qassem Soleimani ar fi figura cea mai puternică a serviciilor secrete în Orientul Mijlociu şi principalul strateg împotriva Vestului. De asemenea este considerat principalul strateg al şiiţilor şi susţinător declarat al premierului irakian Nuri Al-Maliki.

ATACUL ISIS LA OMUL CHEIE DE LA TEHERAN
Iran
Conform debka, organizaţia Statul Islamic ar fi reuşit să infiltreze stafful lui Qassem Soleimani şi în 10 sau 11 ianuarie, data nu este foarte clară, au organizat un atentat sinucigaş împotriva acestuia lângă Samarra, în centrul Irakului. Omul cheie al serviciilor secrete iraniene ar fi fost rănit şi acum se află într-un spital în Teheran.

UN ALT OM CHEIE DIN SERVICIILE SECRETE IRANIENE NU A SCĂPAT
Gen. Mehdi Norouzi
Un alt atac a avut loc pe 12 ianuarie, tinţa fiind un alt om cheie al serviciilor secrete iraniene, generalul Mehdi Norouzi (foto). Atacul ar fi avut loc la Hashimiyah, un mic orăşel la 125 kilometri de Bagdad. Acesta a fost ucis. Generalul Mehdi Norouzi era şeful operaţiunilor speciale iraniene în afara graniţelor, în special Irak.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img