spot_img
1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeDodon vrea să îi excludă pe premier și președintele Parlamentului din Consiliul...

Dodon vrea să îi excludă pe premier și președintele Parlamentului din Consiliul Suprem de Securitate al Moldovei

-

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi preşedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, ar putea fi excluşi din componenţa Consiliului Suprem de Securitate al republicii, după ce, marţi, cei doi au împiedicat desfăşurarea şedinţei acestuia prin neprezentarea lor, a declarat preşedintele moldovean, Igor Dodon, conform agenției ruse de știri TASS.

„Componenţa Consiliului va fi schimbată în aşa fel încât acesta să se poată reuni fără premier şi preşedintele Parlamentului ţării. Degeaba se gândesc ei că pot afecta activitatea Consiliului Suprem de Securitate. Hotărârile se vor lua în continuare” – a declarat Dodon.

Anterior, Andrian Candu a explicat că reprezentanţii Partidului Democrat din Republica Moldova, de guvernământ, au decis să ignore şedinţa Consiliului de Securitate, pentru că nu au dorit să discute decizia Guvernului moldovean de declarare a vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, persona non grata. Igor Dodon a spus că această problemă nu era singura de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Suprem de Securitate.

„Pentru mine este clar că aceasta este o decizie politică, care este lipsită de argumente legale. Aceasta a fost luată cu scopul înrăutăţirii relaţiilor bilaterale cu Rusia. Nu exclud posibilitatea ca decizia să fie dictată de partenerii Partidului Democrat de peste ocean” – a subliniat Dodon. Amintim că, anterior, preşedintele Republicii Moldova, care se pronunţă pentru restabilirea relaţiilor cu Moscova, a condamnat acţiunile Guvernului republicii, care, la 2 august, l-a declarat persona non grata pe Dmitri Rogozin. Potrivit afirmaţiilor lui Dodon, prin această decizie, Republica Moldova a fost atrasă într-un conflict diplomatic şi geopolitic fără precedent în ultimul sfert de secol.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img