Dodon vrea ca guvernul Maia Sandu să strângă relațiile cu Rusia

0
60

Președintele moldovean Igor Dodon și-a exprimat convingerea că noul guvern de la Chișinău al majorității PSRM-ACUM va putea îmbunătăți relațiile cu Rusia. „În ultimii doi-trei ani, guvernul Moldovei a blocat practic toate contactele cu Rusia iar relațiile noastre se limitau la nivelul președinților, transmite Radio Europa Liberă.

”Sunt convins că, sub noua putere, vom avea relații cât se poate de bune cu Rusia”, a spus Dodon într-un interviu pentru televiziunea „Rossia-1” acordat lui Dmitri Kiseliov, care este considerat un propagandist al Kremlinului. Sâmbătă, Rusia a spus printr-o declarația a ministerului său de Externe că este mulțumită de rezolvarea pașnică a crizei politice din R. Moldova și așteaptă „pași constructivi” din partea noului guvern moldovean pentru „avansarea interacțiunii moldo-ruse în diferite domenii”.

Tot sâmbătă, prim-ministra moldoveană Maia Sandu a spus că guvernul său va continua implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și că este deschis discuțiilor cu Rusia pentru îmbunătățirea cooperării economice și comerciale.