spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeDodon cere unirea Opoziției din Moldova pentru a forța anticipate

Dodon cere unirea Opoziției din Moldova pentru a forța anticipate

-

Partidele de opoziție din Republica Moldova ar trebui să își unească forțele în încercarea de a face presiuni pentru demiterea guvernului în exercițiu și pentru alegeri anticipate, a declarat marți fostul președinte al țării, Igor Dodon, pentru TASS.

„Partidele de opoziție ar trebui să-și unească forțele pentru a rezista fărădelegii președintelui Maia Sandu și a Partidului său de acțiune și solidaritate de guvernământ. Este timpul să uităm dezacordurile noastre din trecut. Opoziția ar trebui să se concentreze doar pe un singur obiectiv: înlăturarea guvernului care conduce acum țara la dezastru. Alegerile anticipate pot fi asigurate doar dacă ne unim forțele, inclusiv pentru a organiza proteste pașnice antiguvernamentale”, a spus Dodon, care în prezent conduce Uniunea de afaceri moldo-ruse.

„După ce arestul meu la domiciliu s-a încheiat în noiembrie, am vizitat aproape jumătate din regiunile republicii și am vorbit cu oamenii de acolo. Cei mai mulți dintre ei vor să schimbe guvernul, care i-a dezamăgit. Oamenii cred că alegerile anticipate vor ajuta la remedierea greșelii pe care alegătorii au făcut-o atunci când și-au pus încrederea în Sandu și în partidul ei”, a adăugat el.

Partidul pro-european de Acțiune și Solidaritate din Moldova a ajuns la putere în timpul alegerilor din 2021 și acum controlează parlamentul și guvernul Republicii Moldova. Mii de protestatari din opoziție și oameni nemulțumiți de scăderea nivelului de trai au ieșit în stradă în țară în vara trecută. Aceștia au acuzat guvernul că nu a reușit să depășească criza, s-au plâns de creșterea prețurilor la alimente, gaze naturale, electricitate și cea mai mare inflație din ultimii 20 de ani, care a ajuns la 34%.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img