spot_img
24.4 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăAnalizeDodon către Putin: Forţele ruse din Transnistria 'garantează pacea'

Dodon către Putin: Forţele ruse din Transnistria ‘garantează pacea’

-

Rusia acordă o importanţă majoră dezvoltării relaţiilor cu Republica Moldova, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin la întrevederea cu omologul său moldovean Igor Dodon, care a sosit miercuri în capitala rusă într-o vizită oficială de două zile, potrivit RIA Novosti, TASS şi Kommersant.

- Reclama -

Igor Dodon a declarat că forţele ruse din Transnistria ‘garantează pacea’ în stânga Nistrului şi că ‘majoritatea populaţiei’ moldovene susţine acest punct de vedere, o declaraţie care contravine demersurilor guvernului de la Chişinău, care a cerut de la tribuna ONU înlocuirea actualei misiuni de pace ruse din Transnistria cu una civilă, sub mandat ONU, precum şi retragerea Grupul operativ de trupe ruse din Transnistria (GOTR, creat pe rămăşiţele Armatei a 14-a).

‘Chiar în debutul întâlnirii noastre, aş vrea să menţionez că Rusia acordă o mare importanţă dezvoltării relaţiilor cu Republica Moldova, unul dintre partenerii noştri prioritari în spaţiul CSI’ (Comunitatea Statelor Independente), a afirmat preşedintele rus, adăugând că, în ultimii ani, datorită inclusiv eforturilor personale ale lui Dodon, situaţia în domeniul schimburilor comerciale şi al relaţiilor economice dintre cele două ţări se îmbunătăţeşte.

‘Relaţiile dintre ţările noastre sunt în mod tradiţional prietenoase, frăţeşti, strategice. Aşa a fost, este şi va fi şi acest lucru nu poate fi distrus de nimeni’, l-a asigurat Dodon pe Putin, cu care se întâlneşte pentru a şaptea oară din ianuarie anul trecut.

‘În Rusia se află circa jumătate de milion de cetăţeni moldoveni, care trimit anual acasă aproape un miliard de dolari’, a spus preşedintele moldovean, subliniind că Moscova este un ‘partener strategic’ al Chişinăului în problema transnistreană.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...