spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeDodon anunță în Găgăuzia axa cu Rusia și Turcia

Dodon anunță în Găgăuzia axa cu Rusia și Turcia

-

„Cei mai apropiați prieteni ai Găgăuziei, dar și ai Republicii Moldova, sunt Rusia și Turcia”, a spus președintele moldovonean Igor Dodon în discursul său  la controversatele festivități dedicate zilei proclamării așa-numitei republici Găgăuzia, transmite Radio Europa Liberă.

Dodon și-a făcut apariția la Comrat seara, în timpul concertului dat la invitația sa de mai mulți artiști ruși, între care Aleksandr Marshal și formația Serebro.

Înainte de a urca pe scenă pentru a-și ține discursul președintele moldovean a făcut alături de lidera Găgăuziei Irina Vlah o baie de mulțime, fotografindu-se alături de mai mulți locuitori ai Comratului care veniseră la concert.

„Cei mai apropiați prieteni ai Găgăuziei, dar și ai Republicii Moldova, sunt Rusia și Turcia”, a spus președintele Igor Dodon în discursul său.

Dodon a criticat actuala guvernare de la Chișinău, și i-a îndemnat pe oameni să voteze cu aliații lui la alegerile din 2018.

„Moldova fără Găgăuzia nu are viitor. Vom supravețui acestei situații grele doar dacă vom fi împreună. Noi trebuie și vom fi împreună, nu avem alte opțiuni, iar cei care vor să lichideze statul moldovenesc vor avea parte de o rezistență dură. […] Când va fi nevoie, toți împreună… dar eu sunt convins că următoarea noastră lovitură va fi anul viitor.”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img