Dodon a refuzat invitația la recepția de Ziua României la Chișinău: A mers la concertul unei rusoaice

0
152

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a preferat să meargă luni seară la concertul susţinut de o interpretă rusă venită la Chişinău, decât să dea curs invitaţiei la recepţia Ambasadei României în Republica Moldova, oferită cu ocazia Zilei Naţionale a României, scrie Deschide.md.

Dodon a publicat pe Facebook mai multe fotografii de la concertul Irinei Alegrova, care a început la ora 19:00, în timp ce recepţia oferită de Ambasada României a început la 17:30.

Contactat de jurnaliştii de la Deschide.md, Igor Dodon a declarat: „Am fost invitat, dar nu am mers, pentru că am avut alte planuri”. Întrebat dacă acele planuri erau mai importante decât „buna relaţie cu fraţii noştri români”, preşedintele moldovean a spus: „Eu am răspuns. Am avut alte activităţi”.

Invitaţia Ambasadei Române a fost onorată, în schimb, de premierul Pavel Filip, de prim-vicepreşedintele PD, Vlad Plahotniuc, de aproape întreg cabinetul de miniştri, deputaţi şi diplomaţi. De la eveniment au lipsit, însă, şi liderul PL, Mihai Ghimpu, care ar fi plecat la Varşovia, dar şi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, aflat la Strasbourg.