spot_img
23.5 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriDocumentul care atestă implicarea generalului SRI Dumitru Dumbravă în justiție

Documentul care atestă implicarea generalului SRI Dumitru Dumbravă în justiție

-

Diana Lila Bandrabur, medic psihiatru la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, a fost rezolvata de PICCJ intr-un dosar plecat de la Dumitru Dumbrava. Astfel, in 18 martie 2014, generalul Dumbrava, in calitate de comandant al UM 0198 Bucuresti, a sesizat PICCJ printr-un proces verbal cu privire la o posibila frauda de 5 milioane de lei adusa bugetului asigurarilor sociale de sanatate, comisa prin prescriptia de de retete medicale falseDesi la inceput precizeaza existenta unei “suspiciuni rezonabile”, in cuprinsul procesului verbal Dumitru Dumbrava foloseste termeni categorici, ca si cum faptele au fost comise cu certitudine. Spre exemplu, Dumbrava sustine faptul ca “s-a stabilit ca medicul in cauza a eliberat…” sau despre faptul ca “au fost aduse prejudicii bugetului”, desi nu fusese derulata nicio ancheta care sa confirme acest lucru, fiind vorba doar despre un proces verbal de sesizare, ceea ce ne face sa ne intrebam daca nu cumva avem de-a face cu indicatii trasate de generalul SRI procurorilor PICCJ. Si daca nu cumva, avand in vedere informatiile categorice ale lui Dumbrava, procesul verbal a fost insotit si de probe produse de SRI?, scrie Lumea Justiției.

- Reclama -

In 29 martie 2017, Judecatoria Constanta a dispus achitarea Dianei Lila Bandrabur pentru toate acuzatiile aduse, sentinta fiind data in temeiul art. 16 alin. 1 lit. c) din Codul de procedura penala, adica „nu exista probe”, dar la recurs s-a obținut o condamnare la un an de închisoare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...