spot_img
9.2 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăDezvaluiriDocumentele care o îngroapă pe Kovesi

Documentele care o îngroapă pe Kovesi

-

Măi, nene, dacă ştii că ai dat o circulară în tot DNA în care ai reinterpretat prevederi clare, legale, existente, plecând de la „situaţii”/ de la o practică (deci NU una, pe care le făceau ai tăi) şi ai dat undă verde în tot DNA la mizeria asta, cu informare în regim de „SECRET DE SERVICIU” a judecătorului ( deci clasificată, ceea ce tu nu mai spui), de ce mai minţi în comunicat? , a scris jurnalista Sorina Matei pe facebook. Ea a prezentat și documentele vineri seară la B1 tv.

CE SUSȚINE MATEI:

- Advertisement -

Asta ca să nu mai spun că potrivit CPP, prin lege, statutul de martor protejat se dă doar în anumite condiţii clare, declaraţia martorului protejat se înregistrează prin mijloace tehnice video/ceea ce voi nu făceaţi/altă ilegalitate ( că doar voi scriaţi declaraţiile cu zeci de identităţi şi ăia semnau) iar majoritatea juriştilor mari şi sănătoşi la cap cu care am vorbit spun că odată ce obţii identitatea protejată nu mai poţi să ai identitate reală dintr-o grămadă de motive. 
Halucinant este că acest mod de operare confirmat prin această circulară din vârful DNA se regăseşte într-o grămadă de dosare DNA. Când se fac dosare penale ( nici nu contează pe numele cui) dar pe delaţiunea unei persoane care apare în speţă sub alte identităţi şi se confirmă singură, inclusiv denunţul făcut tot de ea dar sub alt nume, să nu vă mire că se alege praful şi pulberea de dosarele DNA.

*Kovesi în seara asta, după acuzaţiile SIIJ: „Circulara la care se face referire în comunicatul de presă nu a fost un ordin, ci o sinteză a concluziilor desfășurate la o ședință de lucru internă din DNA, prin care s-a comunicat tuturor procurorilor că a existat O SITUAŢIE ( n.m a se citi 1/una) în care procurorii de caz au audiat un martor cu identitate reală și apoi și cu identitate protejată. Prin circulara respectivă am transmis tuturor procurorilor modul în care a fost soluționată situația de către instanța de judecată. Esența sintezei a fost aceea că judecătorul trebuie încunoștințat ( nu mai spune că în regim de „SECRET DE SERVICIU”) de către procuror în cazul în care este vorba de același martor”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img