spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăDezvaluiriDOCUMENTE: Radu Duda și Securitatea

DOCUMENTE: Radu Duda și Securitatea

-

Principele Radu Duda, membru non – dinastic care, in perioada cat a fost actor la Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi, a colaborat de bunavoie cu fosta Securitate, avand ca sarcina sa intocmeasca note informative catre structura de opresiune, scrie Bună Ziua Iași.

- Advertisement -

La Revolutie, biroul Mariei Ghitulica, ultimul prim-secretar al PCR de la Iasi, a fost spart si s-au descoperit mai multe documente inregistrate ca „Strict Secret”. Acestea contineau o lista cu zeci de persoane care au colaborat cu vechiul regim, tabelul fiind intitulat eufemistic „Persoane de sprijin”. Printre ultimele pozitii apare si numele Radu Duda, scrie sursa citată.

- Advertisement -

Documentele prezentate de presa ieșeană nu sunt noi. Ele au mai apărut și acum peste 10 ani, dar Radu Duda nu le-a contestat niciodată. De asemeni, el nu a explicat ce activitate a desfășurat în calitate de persoană de sprijin a Securității.

Reporterii Buna Ziua Iasi l-au contactat pe seful de cabinet al Principelui Radu Duda. Acesta a precizat ca va transmite un punct de vedere oficial prin biroul de comunicare al Casei Regale.

„Va rog sa transmiteti intrebarile printr-un e-mail. Veti primi un raspuns”, a declarat Leonard Chelaru Popovici, seful de cabinet al Principelui. Pana la inchiderea editiei, Casa Regala nu a remis niciun raspuns.

Radu Duda s-a nascut pe data de 7 iunie 1960, in municipiul Iasi, provenind dintr-o familie de medici. A absolvit Liceul „Costache Negruzzi” in anul 1979. Dupa terminarea liceului, a intrat la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. La admitere a fost al patrulea pe lista. Facultatea a fost absolvita in 1984, la clasa profesorului Olga Tudorache.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img