spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăDezvaluiriDOCUMENTE: Radu Duda și Securitatea

DOCUMENTE: Radu Duda și Securitatea

-

Principele Radu Duda, membru non – dinastic care, in perioada cat a fost actor la Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi, a colaborat de bunavoie cu fosta Securitate, avand ca sarcina sa intocmeasca note informative catre structura de opresiune, scrie Bună Ziua Iași.

La Revolutie, biroul Mariei Ghitulica, ultimul prim-secretar al PCR de la Iasi, a fost spart si s-au descoperit mai multe documente inregistrate ca „Strict Secret”. Acestea contineau o lista cu zeci de persoane care au colaborat cu vechiul regim, tabelul fiind intitulat eufemistic „Persoane de sprijin”. Printre ultimele pozitii apare si numele Radu Duda, scrie sursa citată.

Documentele prezentate de presa ieșeană nu sunt noi. Ele au mai apărut și acum peste 10 ani, dar Radu Duda nu le-a contestat niciodată. De asemeni, el nu a explicat ce activitate a desfășurat în calitate de persoană de sprijin a Securității.

Reporterii Buna Ziua Iasi l-au contactat pe seful de cabinet al Principelui Radu Duda. Acesta a precizat ca va transmite un punct de vedere oficial prin biroul de comunicare al Casei Regale.

„Va rog sa transmiteti intrebarile printr-un e-mail. Veti primi un raspuns”, a declarat Leonard Chelaru Popovici, seful de cabinet al Principelui. Pana la inchiderea editiei, Casa Regala nu a remis niciun raspuns.

Radu Duda s-a nascut pe data de 7 iunie 1960, in municipiul Iasi, provenind dintr-o familie de medici. A absolvit Liceul „Costache Negruzzi” in anul 1979. Dupa terminarea liceului, a intrat la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. La admitere a fost al patrulea pe lista. Facultatea a fost absolvita in 1984, la clasa profesorului Olga Tudorache.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...