spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăDezvaluiriDocumente în scandalul casei lui Kovesi: A STAT ILEGAL 5 ANI/ Ia...

Documente în scandalul casei lui Kovesi: A STAT ILEGAL 5 ANI/ Ia uitați, domnule Lazăr! Că ziceați că nu aveți abuzuri în serviciu cu folos pentru sine. Un dosar pe bune, doamna Jurma, băgați și dvs.?

-

de Sorina Matei (preluare facebook)

Saga caselor de la stat pentru Kovesi, etapa a 2-a: DNA

- Advertisement -

Situaţia cu locuinţele de la stat pentru doamna Kovesi implică două etape.
– Etapa Parchetul General ( primele întrebări pe care le-am publicat mai devreme, întrebări la care PG nu a dat până acum niciun răspuns, apartamentul de pe Racotă)
– Si etapa DNA, apartamentul din zona Eminescu.
Dânsa având, culmea, din 2007 apartament proprietate personală în sectorul 5.

Pentru că în ciuda faptului că doamna Kovesi din 11 Septembrie 2007 deţine casă proprietate personală în Bucureşti, în sectorul 5, conform propriilor declaratii de avere din perioada 2007-2018, şi OUG 27/2006 privind salarizarea şi alte drepturi ale judecătorilor procurorilor şi altor categorii de personal din sistemul justitiei spune clar la art 22 că “judecătorii, PROCURORII și personalul asimilat acestora, precum și magistrații-asistenți AU DREPTUL LA ATRIBUIREA UNEI LOCUINŢE DE SERVICIU DACĂ, în localitatea unde își desfășoară activitatea, aceștia, soțul/soția sau copiii aflați în întreținerea lor NU BENEFICIAZĂ DE LOCUINŢĂ PROPRIETATE PESONALĂ ori nu li s-a atribuit locuință de către autoritățile administrației publice locale”, am făcut solicitare şi la DNA. Pentru că doamna Kovesi si când a ajuns la DNA s-a mutat în A DOUA CASĂ DE LA STAT, o locuinţă de pe Eminescu, dupa ce statuse ÎN PRIMA DE LA STAT- cea de pe Racotă, când era Procuror General, având totusi aceeasi casă în Bucureşti proprietate personală în sector 5.

- Advertisement -

Ca atare, în aceeaşi zi, 11 Iulie 2018, am solicitat oficial si DNA, nu numai Parchetului General sa spuna, să indice BAZA LEGALĂ în care doamna Kovesi a stat în casă de la stat, a doua, când avea casă în Bucureşti, am cerut si perioada, sumele decontate, si dacă mai beneficiază practic si după ce a plecat de la şefia DNA şi de a 2-a casă de la stat.

Astăzi, după 9 zile, DNA îmi răspunde, EVITÂND INTENŢIONAT SĂ INDICE LA CERERE EXPRESĂ BAZA LEGALĂ în care doamna Kovesi, ca procuror şef al DNA, cu casă în Bucureşti, a stat la DNA în casă locuinţă de serviciu.

DNA spune însă că doamnei Kovesi “i-a fost atribuită”!!! (nu se ştie de cine, de ce, în ce bază legală, o fi picat din cer, totul e impersonal), la data 10 iulie 2013!!!, „o locuinţă pe care urma să o ocupe pe întreaga perioadă a mandatului de procuror şef al DNA”.

Atenţie! DNA nu spune initial că este locuinţă de serviciu, deşi solicitarea mea legală este pe locuinţa de serviciu. DNA spune initial doar despre o „locuinţă”. Care a picat bineînţeles din cer, nu se știe in baza carei legi . Şi aici avem 2 situaţii.

1. Dacă este vorba de locuinţa de serviciu care fusese transferată demult de Guvern către DNA, tot în zona Eminescu, pentru fostul procuror şef al DNA care nu avea casă în Bucureşti, înseamnă că Kovesi şi-a dat locuinţa singură. Ea de la ea ca procuror şef pentru sine se. Deşi avea din 2007, deci de 6 ani, casă în Bucureşti.

2. Dacă este vorba de o altă locuinţă de serviciu, practic alt apartament, tot din zona Eminescu, unul care NU fusese transferat de Guvern către DNA demult, şi ocuparea locuinţei este aşa cum zice oficial DNA începând din data de 10 iulie 2013, înseamnă că doamna Kovesi a beneficiat după doar 8 zile!!! de DEROGAREA de la Legea 204/2013 privind aprobarea OUG 15/2013, publicată pe 2 iulie 2013 în Monitorul Oficial, şi modificată printr-un amendament băgat în Camera Deputaţilor.

Amendamentul a apărut şi el tot din senin ca şi legea, în mandatul Ponta/Zgonea, si DEROGAREA spune practic că MAGISTRAŢII care au case proprietate exclusivă sau coproprietate în Bucureşti (cum era Kovesi din 2007) POT beneficia de locuinţe de serviciu „la propunerea motivată a conducătorilor de instituţii” şi dacă „ în exercitarea atribuţiilor legale, îşi desfăşoară activitatea în CONDIŢII DE RISC ÎNALT, DIN MOTIVE DE SIGURANŢĂ ŞI PROTECŢIE”.

Amendamentul a fost băgat în Camera Deputaţilor, cameră decizională, a fost susţinut de ambele comisii pentru administraţie publică şi comisia juridică (a se vedea că a fost introdus special în camera decizională, neplecând aşa nici din Senat, nici din Guvern, pagina 23, punctul 20, link
http://www.cdep.ro/comisii/administratie/pdf/2013/rp172.pdf), se referă inclusiv la casele de pe Eminescu (a se vedea anexa), pe 2 iulie 2013 s-a publicat legea în Monitorul Oficial intrând în vigoare şi pe 10 iulie 2013, după doar o săptămână şi o zi, conform DNA, lui Kovesi „i-a fost atribuită locuinţa”. Ce coincidenţă.

Link traseul legii si ordonantei prin Parlament
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=13319

Asta în condiţiile în care, repet, aceeaşi OUG 27/2006 NU dadea dreptul procurorilor care au case proprietate în Bucureşti să ocupe si locuinţă de serviciu de la stat.

Link Ordonanta 27/2006 locuinţe de serviciu magistrati

https://lege5.ro/…/ordonanta-de-urgenta-nr-27-2006-privind-…

DNA mai spune că Laura Codruţa Kovesi nu a încasat contravaloarea chiriei în toată perioada cat a stat in a doua casă de la stat, că în prezent, adică pe 11 Iulie 2018 când am făcut eu solicitarea, „Kovesi nu mai beneficia de locuinţă de serviciu” ( deci până acum a beneficiat, în urma derogării din legea intrată în vigoare cu 8 zile înainte, de locuinţă de serviciu) şi că urmează să elibereze casa de pe Eminescu, în 60 de zile de la data încetării mandatului la DNA. Adică 9 Septembrie 2018.

Noi detalii despre casa de la stat a lui Kovesi, etapa Parchetul General

1.După emisiunea de azi (m.red-emisiunea de vineri seară de la B1 TV) am descoperit cu totii hotărârea de guvern prin care domnul Tariceanu in Decembrie 2006, ca premier al României, la inițiativa lui Macovei, a transferat ca locuința de serviciu imobilul de 110 mp din strada Nicolae Racota sector 1 din proprietatea RAAPPS in cea a ministerului Public pentru procurorul general al României. Adică doamna Kovesi.
In nota de fundamentare a hotărârii scrie ca “ Ministerul Public nu deținea la acea data imobile cu destinația locuințe de serviciu”. Deci a fost prima locuința de serviciu atribuita ministerului public pentru procurorii ministrului public.
2. La data 11 Septembrie 2007, după 9 luni, Kovesi și-a cumpărat o locuința proprietate personala in București, in sectorul 5, conform propriei declarații de avere.
3. Ordonanța 27/2006 art 22 spune ca procurorii și judecatorii au dreptul la locuința de serviciu doar dacă NU AU locuința proprietate personala in București sau dacă nu li s-a atribuit una de către primărie.
Ca atare, din 11 Septembrie 2007, de când doamna Kovesi și-a luat casa in București și pana pe 2 Octombrie 2012 cel puțin, când și-a terminat mandatul, nu mai avea dreptul la locuința de serviciu dar totuși ea și-a păstrat casa de la stat data de Tariceanu, cu titlul de locuința de serviciu, desi nu mai avea dreptul legal sa stea in ea și trebuia sa o dea înapoi.
La toate aceste întrebări trebuie sa răspundă Parchetul General care are o solicitare legală in acest sens de 9 zile.

_______________________________________________________________________________

Sorina Matei a aratat documente (n.red-vineri seară la B1) care atesta ca Kovesi, din iulie 2013 pana in prezent, desi avea apartament proprietate personala in Bucuresti, a primit un apartament si de la RAPPS, a scris pe facebook Chris Terheș, președintele Coaliției Românilor din SUA împotriva corupției.

Pentru a primi acest nou apartament s-a dat un OUG special pentru Kovesi.Nitu a fost fortat de Kovesi sa demisioneze pentru ca avea antemergator cand intra cu masina in Bucuresti, pentru ca dormea acasa in Ploiesti.Daca oameni au fost bagati in puscarie pentru 60 lei prejudiciu la stat, Kovesi ce merita?, a mai scris Terheș,

OUG a fost dat de fostul premier Victor Ponta.

_____________________________________________________________________________________________

Ia uitați, domnule Lazăr! Că ziceați că nu aveți abuzuri în serviciu cu folos pentru sine. Iote unul: doamna Kovesi, cu încălcarea expresă a legii (OG 27/2006) a menținut și locuința pentru sine, producând un prejudiciu la stat, cu folos pentru sine (contravaloarea folosinței imobilului deținut nelegal pentru o perioadă de 5 ani). Un dosar pe bune, doamna Jurma, băgați și dvs.?., a comentat ulterior pe facebook Ingrid Mocanu, fost director în Ministerul Justiției.

Fotografia postată de Sorina Ruxandra Matei.
Fotografia postată de Sorina Ruxandra Matei.
Fotografia postată de Sorina Ruxandra Matei.
Fotografia postată de Sorina Ruxandra Matei.
Fotografia postată de Sorina Ruxandra Matei.
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img