DOCUMENTE EXPLOZIVE DESPRE CUM KOVESI URMĂREA MAGISTRAȚII: 5995 de măsuri de supraveghere doar pentru judecători

0
91

În 4 ani și 7 luni de existență a SCCJ (n.red- Secția pentru magistrați) în DNA, întreg DNA a deschis 2902 dosare pe magistrați. 1459 de dosare penale au fost deschise pe 845 procurori și 1443 dosare penale au fost deschise pe 1962 judecători. Doar pe judecători au fost cerute de DNA și aprobate 5935 măsuri de supraveghere, a dezvăluit jurnalista Sorina Matei vineri seară în emisiunea ei de la B1.

Ea a prezentat și documente în exclusivitate pe care le-a postat apoi și pe facebook.

DEZVĂLUIRILE SORINEI MATEI:

🔴Ordinul numărul 10 din 31 Ianuarie 2014 prin care LCKovesi a înființat prin reorganizarea DNA, după ce a fost numită în 2013 în fruntea DNA printr-un troc politic, SERVICIUL DE COMBATERE A CORUPȚIEI DIN JUSTIȚIE ca să controleze, monitorizeze, supravegheze și să pună presiune pe magistratura României.
🔴4 ani și 7 luni a funcționat acest Serviciu în cadrul DNA, până la înființarea SIIJ (prin lege aprobată de Parlament și CCR), a fost inventat prin ordin administrativ al procurorului șef DNA, ordinul fiind semnat și de actualul șef al DNA, Nistor Călin și de Marius Iacob, ca adjuncți la vremea aceea.
🔴Serviciul pe magistrați a funcționat în cadrul Secției I a DNA, în scripte coordonată de Marius Iacob, în realitate, condusă de LCKovesi, Gheorghe Popovici aka, Dana Tițian, Gabriela Mirică, oamenii săi. Gabriela Mirică timp de 1 an a stat delegată ca șefă a Serviciului pe magistrați, fără să fie numită de CSM.
🔴De observat că Serviciul pe magistrați din DNA a fost mai important ca alocare de resurse decât: combaterea corupției în administrația centrală, infracțiunile din achizițiile publice, prejudiciile aduse bugetului public, frauda din fonduri UE, infracțiunile săvârșite de militari, și câteva dintre serviciile teritoriale ale DNA. De altfel, ulterior Secția pe militari din DNA a fost trasformată în Serviciu, pentru că Secția pe infracțiunile săvârșite de militari deranja SRI.