spot_img
19.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăDezvaluiriDOCUMENT STRICT SECRET despre interceptările folosite de SRI şi DNA

DOCUMENT STRICT SECRET despre interceptările folosite de SRI şi DNA

-

Clujust.ro prezintă un document care a fost strict secret și a fost declasificat: Mandat emis de un judecător de la Înalta Curte pentru SRI, în baza legii 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului și a legii 51/1991 privind siguranța națională, pentru interceptarea și supravegherea unui primar. Ofițerii SRI au primit aprobare de a intra în telefoanele, calculatoarele, în casa și locul de muncă al primarului.

- Reclama -

Mandatul din 18 iulie 2012 a fost emis la scurt timp după ce primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a depus jurământul  în primul mandat. Ca în filmele americane, acesta a fost urmărit, fotografiat, ascultat și filmat peste tot. Ofițerii SRI au primit aprobare să ridice documente și obiecte din locuință și să le pună la loc, cât și să monteze diverse aparate de înregistrare.

Prin mandatul pe care îl puteți vedea mai jos, Serviciul Român de Informații a fost autorizat să desfășoare următoarele activități față de Cătălin Cherecheș:

  • interceptarea și înregistrarea comunicațiilor de la două numere de mobil, de la unul de fix și de pe două terminale mobile
  • extragerea de informații de pe telefoanele mobile și localizarea acestora
  • accesul la sistemele informatice folosite de Cherecheș cu scopul extragerii de date stocate pe acestea și a datelor transmise prin cele două adrese de e-mail ale acestia. ”înregistrarea, copierea sau obținerea de extrase prin orice procedee”
  • accesul în casă și în biroul de la Primărie ”pentru căutarea unor informații, documente sau înscrisuri”,  ”ridicarea și repunerea la loc a unui obiect sau document” și ”înregistrarea, copierea sau obținerea de extrase prin orice procedee; instalarea de obiecte, întreținerea și ridicarea acestora din locurile în care au fost depuse”
  • interceptarea și înregistrarea audio-foto-video pe orice tip de suport a discuțiilor purtate de primar în mediul ambiental

Culmea este că după atâtea metode de interceptare și înregistrare folosite de specialiști SRI, Cherecheș a fost trimis în judecată în 2016 de către DNA Cluj pe baza înregistrărilor efectuate de denunțătorul Cristian Șpan cu telefonul personal. Înregistrările vor fi expertizate în cadrul procesului de la Tribunalul Cluj, mai scrie sursa citată.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img