spot_img
-0.6 C
București
luni, ianuarie 30, 2023
AcasăAnalizeDocument secret SRI despre sufrageria lui Oprea

Document secret SRI despre sufrageria lui Oprea

-

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda, a declarat, joi, că SRI a răspuns comisiei cu privire la solicitarea privind reuniunea din preajma alegerilor din 2009 care a avut loc în sufrageria lui Oprea, dar documentul are caracter secret.

- Reclama -

„Legat de adresa pe care am solicitat-o celor din conducerea SRI, să ne spună dacă în seara cu sufrageria au fost persoane din conducerea SRI. Am primit un răspuns, dar din păcate scrie că este document secret. O să reluăm discuţiile cu cei din conducerea SRI şi să vedem ce pot să declasifice din acest document ca să putem să punem la dispoziţia Comisiei pentru anchetarea alegerilor din 2009 un răspuns (…) Este un răspuns de o pagină jumătate care face referire la persoane”, a declarat preşedintele Comisiei pentru controlul SRI, Claudiu Manda.

Claudiu Manda a aprecizat că parlamentarii din Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din anul 2009 i-au adresat o nouă adresă în care îi cer sprijinul.

“Cei din Comisia de anchetă ne-au mai făcut încă o adresă nouă în care ne solicit sprijin şi intervenţie pentru a se afla adevărul despre ce s-a întâmplat acolo şi să adresăm noi SRI o serie de întrebări, unele dintre ele pertinente, unele care nu intră în atribuţiile SRI”, a spus Manda.

Comisia SRI a cerut Serviciului, pe 20 septembrie să-i transmită dacă George Maior şi Florian Coldea s-au aflat acasă la Gabriel Oprea în seara celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezindenţiale din 2009. „A ajuns la Comisia de control al activităţii SRI un răspuns de la SRI pentru Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 şi am hotărât în plenul comisiei, în unanimitate, să transmitem noi către SRI o solicitare şi să ne spună în cel mai scurt timp posibil dacă persoanele din conducerea SRI, în speţă domnul Coldea şi domnul Maior, s-au aflat în ziua de… data de…la locuinţa pe care toţi o denumim generic sufrageria domnului Oprea. Astăzi vom transmite către SRI această solicitare şi aşteptăm răspunsul de la ea”, a spus Claudiu Manda.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img