spot_img
20.5 C
București
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăDezvaluiriDOCUMENT OFICIAL HALUCINANT AL SRI: Filajul justificat printr-un fals citat din Biblie/...

DOCUMENT OFICIAL HALUCINANT AL SRI: Filajul justificat printr-un fals citat din Biblie/ SRI citeaza Biblia ereticilor

-

Jurnalista Sidonia Bogdan de la Romania Libera a publicat pe facebook un fragment din Monografia SRI publicata anul acesta cu prilejul aniversarii a 25 de ani de la infiintare in care principalul serviciu secret din Romania justifica filajul printr-un fragment din Biblie.

- Reclama -

Numai ca SRI a dat-o in bara.

Preotul greco catolic Chris Terhes, Președintele Romanian Greek-Catholic Association din Statele Unite ale Americii, ii devoaleaza pe cei de la SRI.

SRI a citat sursa fragmentului din Biblie gresit. Nu exista „Biblie (13:17/21)”. Biblia are zeci de carti, asa ca atunci cand se citeaza din Biblie se scrie cartea, capitolul si versetul sau versetele. Daca ai mai multe versete se pune liniuta intre ele. Fragmentul acesta este din Vechiul Testament, din cartea Numeri, iar referinta este urmatoarea: Numeri 13, 17-21, scrie Parintele Terhes pe facebook. 

11846789_906827142743288_3674005251826994350_n

Mai mult, spune Parintele Terhes:

SRI a citat din Biblia folosita de neoprotestanti (tradusa de Cornilescu), nu din cea folosita de Biserica Ortodoxa. Amanuntul este important, pentru ca la capitolul 13 din cartea Numeri, numaratoarea versetelor este diferita in cele doua versiuni. Nu stiu daca va dati seama de implicatii, dar BOR ii considera pe neoprotestanti eretici, iar faptul ca SRI – adica „ochii si urechile poporului” in majoritate ortodox – a citat dintr-o Biblie folosita de eretici banuiesc ca nu va bucura majoritatea ortodoxa. Pentru referinta, iata cele doua versiuni ale acestor fragmente din Numeri. 

Versiunea folosita de Biserica Ortodoxa: http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=59&cap=13#17

Versiunea folosita de Bisericile neoprotestante:https://biblia.resursecrestine.ro/numeri/13

Daca cititi cu atentie versetele acelea din Numeri va puteti da seama ca acelea nu au de-a face cu filajul (care, cf Dex, este „urmarire discreta”), ci cu spionajul propriu zis. Oricum, sa pui semn egal intre activitatea de spionare a dusmanului, cum au facut iscoadele lui Moise, si cea de investigatie a unei persoane din propriul tau teritoriu, adica un cetatean care se bucura de drepturi garantate constitutional, ar trebui sa starneasca sincere ingrijorari asupra acestei „curiozitati” a SRI „de a stabili cu certitudine preocuparile” cuiva.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...