DOCUMENT EXPLOZIV DIN SFÂNTUL SINOD: Episcopul Porno ascuns la Deva pe banii Bisericii

0
500

Informatie bombã din interiorul Patriarhiei Române, dupã sedinta cu scandal de vineri, în care fostul episcop de Husi a ales sã-si dea demisia din toate functiile detinute în BOR, ceea ce a condus, automat, la retrogradarea sa ca simplu cãlugãr. Conform unui document intern, sefii BOR au decis sã-l mute pe Onilã, ca simplu cãlugãr, în Episcopia Devei si Hunedoarei, cu asigurarea unei locuinte de lux si a unui salariu pe mãsurã, pânã la finalizarea judecãtii Sfântului Sinod, scrie Vremea Nouă.

Desi detine sute de mii de euro ascunsi în conturi în strãinãtate, fostul episcop mai primeste o pomanã din partea ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române, adicã un domiciliu confortabil, ca pentru un episcop desfrânat si decãzut din drepturi, plus câteva mii de lei pe lunã – unii spun cã Onilã ar putea primi salariul de episcop, pe care îl avea la Husi, de 18.000 de lei! – drept compensatii, mai afirmă sursa citată.

În urma discutiilor în plen, Sfântul Sinod a hotãrât: aprobã retragerea Preasfintitului Pãrinte Corneliu, Episcopul Husilor, din aceastã slujire; decide vacantarea scaunului de Episcop al Husilor si initierea procedurii de alegere a unui nou episcop pentru aceastã eparhie în cel mult 60 de zile, conform prevederilor statuare; aprobã ca episcopul sã aibã domiciliul în Episcopia Devei si a Hunedoarei, de unde va primi si sprijinul financiar necesar, urmând ca, la momentul potricit, Sfântul Sinod sã decidã cu privire la slujirea liturgicã, se spune în documentul BOR.

UPDATE:Potrivit reprezentanților Episcopiei Devei și Hunedoarei, fostul episcop va locui în județul Hunedoara la propunerea Preasfințitului Daniil Stoenescu, Episcopul Daciei Felix, originar din județ.„A fost propunerea Preasfințitului Daniil care s-a oferit să îi pună la dispoziție o locuință în satul Hățăgel, comuna Densuș, din județul Hunedoara”, a declarat pr. Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei și Hunedoarei conform Hunedoara Liberă.

UPDATE: „Fostul episcop de Huşi va locui într-o casă pusă temporar la dispoziţia lui, este o locuinţă modestă, care necesită reparaţii şi nu va mai primi salariu de episcop, pentru că nu mai ocupă această funcţie. Acesta va primi o remuneraţie în funcţie de munca prestată. Încă nu i s-a stabilit o fişă a postului, ca să spunem aşa, dar se poate ocupa de îndeletniciri pe parte culturală, el cunoaşte multe limbi străine, a studiat în Germania, poate să facă traduceri, de exemplu, pe care ar putea primi bani”, a declarat pentru Mediafax purtătotul de cuvânt la Patriarhiei, Vasile Bănescu.