spot_img
27.5 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăDezvaluiriDOCUMENT EXPLOZIV AL FBI ÎN CAZUL MILIONARULUI ARESTAT ÎN SUA: Românii au...

DOCUMENT EXPLOZIV AL FBI ÎN CAZUL MILIONARULUI ARESTAT ÎN SUA: Românii au încurcat ancheta americanilor

-

In documentul de acuzare prezentat instantei americane si in baza caruia s-a cerut mandatul de arestare pe numele omului de afaceri Dumitru Martin, agentul FBI Matthew Young, specialist in combaterea infractiunilor de coruptie, a relatat investigatia desfasurata pe durata a 17 luni care a condus la arestarea lui Dimitru Martin, pe data de 1 decembrie, prezentând o informație cheie, scrie Coaliția Românilor din SUA contra corupției.

Omul de afaceri roman Dumitru Martin a fost arestat pe data de 1 decembrie de FBI pentru dare de mita unui ofiter al armatei americane stationat la baza de la Kogalniceanu.

CITIȚI ȘI:EXCLUSIV/ Dosarul milionarului român arestat de FBI duce la SRI şi SIE / Consulatul României la New, o altă din cheile afacerii/ Dragnea, Falcă şi alţi politicieni au dat contracte grase familiei Martin

Lectura atenta a documentului scoate in evidenta ca agentii FBI nu au colaborat cu oficialii romani in aceasta ancheta. Mai mult, in document chiar se relateaza ca din cauza unor evenimente din Romania pe perioada lunii martie 2015, acestea „au amanat, apoi prevenit ca Dumitru Martin sau reprezentanti ai firmei Polaris sa participe la intalnirea programata pentru a semna contractul si plati mita Comandantului„.

Documentul relateaza ca reprezentantul FBI din Bucuresti l-a informat pe agentul Young ca firma Polaris a fost contactata de oficialii romani intr-o ancheta de coruptie. Reprezentantul de la Bucuresti sugera intr-un raport ca familia Martin avea temeri sa continue contractul cu oficialul american dat fiind ancheta de coruptie care avea loc in Romania.

CITIȚI ȘI: Unchiul unui deputat PSD care are contracte cu SRI și SIE, arestat de FBI pentru mituirea unui ofițer US Air Force

Ancheta la care s-a facut referire in documentul FBI a fost ancheta pornita de DNA impotriva lui Radu Mazare pe data de 16 martie 2015, in care acesta era acuzat, printre altele, ca „in perioada 2008-2014, inculpatul Mazare Radu Stefan, cu ajutorul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel, a primit de la o societate comerciala, peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului„.

In urma acestei anchete DNA si a faptului ca Dumitru Martin nu s-a putut deplasa la intalnirea cu agentii FBI, contractul care trebuia sa ii fie acordat a fost dat altcuiva iar agentii FBI au fost nevoiti sa creeze un nou scenariu ca sa-l poata prinde pe Martin.

CITIȚI ȘI: Cauțiune uriașă pentru milionarul român arestat de FBI

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img