spot_img
24.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriDOCUMENT EXCLUSIV/ Un consul român prins în afaceri politice la Hotel Sheraton...

DOCUMENT EXCLUSIV/ Un consul român prins în afaceri politice la Hotel Sheraton din San Francisco/ DREPT LA REPLICĂ: Precizările consulului

-

George Roth, consulul onorific al României la San Francisco, apare într-o afacere politică legată de partidul inființat recent de Dacian Cioloș, conform unui document obținut în exclusivitate de FLUX 24. Roth a oferit ulterior publicării articolului detalii pe care le publicăm în textul articolului la final.

- Reclama -

ȘTIREA INIȚIALĂ: Astfel Roth a anunțat pe un grup de e-mail că se va întâlni la Sheraton Palace Hotel din San Francisco cu Vlad Voiculescu, lider al anunțatului partid al fostului premier tehnocrat, cu care va discuta probleme legate de partidul creat de Dacian Cioloș. Mai mult el cheamă persoanele din grup la o întâlnire politică, fapt contrar uzanțelor diplomatice.

Conform regulamentelor diplomatice, un consul fie și onorific nu se poate implica în discuții politice.

Vlad Voiculescu a fost ministru al Sănătății în guvernul Cioloș și este implicat în multe afaceri controversate. El a anunțat că va candida la postul de Primar al Capitalei la următoarele alegeri.

DREPT LA REPLICĂ

Referitor la articolul cu titlul “Un consul român prins în afaceri politice la Hotel Sheraton din San Francisco”, fără autor identificat, postat astăzi, 24 aprilie, la 00:38 pe site-ul www.flux24.ro, fac următoarele precizări:

Am rămas suprins de modul total neprofesionist și tendențios în care, în articolul de mai sus, se face referire la persoana mea și la funcția onorifică deținută. Nu am fost contactat de nimeni din partea redacției dumneavoastră pentru a oferi informații despre evenimentul descris și, cum era corect, pentru a acorda un punct de vedere. Am răspuns întotdeauna prompt solicitărilor venite din partea jurnaliștilor, aș fi procedat la fel și în acest caz.

Totodată, evenimentul la care face referire articolul sub titlul “Un consul român prins în afaceri politice la Hotel Sheraton din San Francisco” este unul organizat în cadrul Romanian American Business Network, NU în numele Consulatului și, cu atât mai puțin, în numele consului onorific. Romanian American Business Network, este un grup apolitic din care fac parte și care a găzduit numeroase evenimente ce au avut ca invitați reprezentanți ai tuturor partidelor politice. De-a lungul timpului, mi-am oferit sprijinul în organizarea acestor tipuri de activități indiferent de culoarea politică a vorbitorilor și asta pentru că stimularea dialogului şi cooperării între comunităţile locale şi România mi se pare extrem de importantă.

Invitația adresată public specifică în mod clar ca întâlnirea are ca scop informarea comunității despre apariția unei noi formațiuni politice din țară, despre starea sistemul de sănătate din țară și modul în care poate fi sprijinit sectorul medical. NU este vorba despre o “afacere politică” așa cum este eronat și tendențios precizat în articol. Găzduim astfel de evenimente pentru a fi cât mai bine informați, folosind cele mai reprezentative surse din domeniile de interes, și pentru a ne sprijini țara în domenii de maximă importanță, cum este și cel al sănătății.

De asemenea, articolul fără autor identificat, postat pe 24 aprilie la 00:38, face referire la un eveniment public, total transparent, ca și cum ar fi fost unul secret, tăinuit. Precizez faptul că toate evenimentele organizate the Romanian American Business Network Silicon Valley sunt deschise oricui, nu este nimic pe ascuns. Oricine poate să se informeze despre evenimentele noastre accesând www.meetup.com/rabn-sv

În concluzie, consider extrem de tendențios modul în care, în acest articol, se face referire la persoana mea și la activitatea mea, fără a exista o documentare corectă și completă și fără a ma contacta direct. Consider că, prin acest articol și, implicit, prin alăturarea numelui meu unui context ce induce publicului idei false precum aceea că aș fi afiliat politic, mi-au fost afectate imaginea publică și reputația profesională.

Pentru acest motiv, vă solicit publicarea de îndată a dreptului la replică, în aceleași condiții editorial în care articolul citat a fost diseminat public.

Vă rog să înțelegeți că îmi rezerv dreptul de a acționa pe căile legale pentru a-mi apăra imaginea publică și reputația profesională.

Cu deosebită considerație,

George Roth

24.04.2018

 

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...