spot_img
1.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăhighlightDoar Slovacia va contesta la Curtea Europeană de Justiţie decizia JAI, Cehia...

Doar Slovacia va contesta la Curtea Europeană de Justiţie decizia JAI, Cehia a CEDAT

-

Republica Cehă nu va contesta în instanţă sistemul aprobat de Uniunea Europeană pentru distribuirea imigranţilor în rândul statelor sale membre, a declarat, miercuri, premierul Bohuslav Sobotka.Inițial, Praga anunța că va contesta la Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) decizia Uniunii Europene de distribuire a imigranţilor pe baza unor cote obligatorii.

Doar Slovacia din cele 4 țări care s-au opus a anunțat că va contesta în instanță decizia JAI. Nici România nu va ataca decizia, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Slovacia va merge în instanță pentru a contesta cotele privind distribuția solicitanților de azil aprobat de miniștri de interne din Uniunea Europeană, a declarat miercuri premierul slovac Robert Fico, citat de Reuters.

‘Vom merge în două direcții: prima, vom depune o sesizare la curtea din Luxemburg… în al doilea rând, nu vom implementa decizia miniștrilor de interne’, a declarat Fico presei.

„Chiar dacă nu îmi place folosirea cotelor, nu sunt de acord cu acestea şi am votat împotriva lor, Europa nu trebuie să se destrame, din cauza crizei imigranţilor. (…) În consecinţă, nu doresc escaladarea tensiunilor, printr-o contestare (în instanţă). Poţi întinde sfoara până la un anumit punct, după care se va rupe”, a declarat premierul ceh.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img